Nutriționistul care demontează cel mai mare mit al dietelor: „Mâncatul este soluția slăbitului”

Nutriționistul care demontează cel mai mare mit al dietelor. Vlad Roșca vorbește deschis și spune că atunci când vrem să pierdem în greutate trebuie să începem ziua cu mâncare, deoarece ne ajută să pierdem grăsime, nu masă musculară.

20 feb. 2024, 18:22
Nutriționistul care demontează cel mai mare mit al dietelor: „Mâncatul este soluția slăbitului”
Nutriționistul care demontează cel mai mare mit al dietelor

Nutriționistul care demontează cel mai mare mit al dietelor. Medicul a precizat că mâncarea este cea care ne ajuta să pierdem în greutate într-un mod estetic.

Citește și: Mihaela Bilic, despre cele mai benefice mese ale zilei. Ce spune nutriționista despre mâncatul seara: ”Nu îngrașă”

Mâncatul este soluția slăbitului. Infometarea este pentru pierdere în greutate la nivel general, însă deloc benefic. Atunci când ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus, ne gândim la cele în plus, nu la cele totale. Întotdeauna kilogramele în plus sunt grăsime. Așadar pentru a pierde grăsimea în exces este necesar să păstrăm, să protejam musculatura determinand corpul să consume grăsime. Acest lucru se face mâncând”, spune medicul nutriționist Vlad Roșca, pentru adevarul.ro.

Nutriționistul care demontează cel mai mare mit al dietelor

Medicul nutriționist afirmă că la polul opus, privându-ne de hrană, corpul va utiliza mai multă masă musculara decât grăsime. El mai specifică faptul că un procentaj de grăsime corporală este normal și sănătos și recomandă o dietă personalizată cu patru mese pe zi.

În acest articol vorbim de surplus și de disconfort. Dieta potrivită și construită individualizat ajută oamenii să piarda grăsime în proporție de 95% și numai o cantitate mică de musculatură. În schimb, înfometarea sau o dietă nepotrivită poate să determine o pierdere musculară mai mare decât procentajul de grăsime. Din toată această ecuație rezultă faptul că vom pierde în greutate, dar procentul de grăsime nu va fi modificat semnificativ, iar acest lucru este dezastruos.

Din practica clinică am observat cele mai bune pierderi în greutate cu acest principiu.  Așadar, celor care își doresc să slăbească în mod sănătos și estetic le urez mai degrabă… poftă bună”, mai spune Vlad Roșca.