Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă postul: „E foarte bine să-i dăm metabolismului pauză de la digestia produselor de origine animală”

Postul presupune renunţarea la produse de origine animală, ceea ce, adesea, poate duce la carenţe nutriţionale. Nutriţionistul Mihaela Bilic spune, însă, că renunţarea la astfel de produse pentru o perioadă limitată de timp are beneficii nebănuite pentru sănătate.

15 nov. 2021, 23:03
Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă postul: „E foarte bine să-i dăm metabolismului pauză de la digestia produselor de origine animală”

Mihaela Bilic recomandă postul care ajută organismul atât din punct de vedere fizic, cât şi mental.

Este un exerciţiu care mai degrabă ne face să fim orgolioşi şi ne hrăneşte ego-ul. Apoi, din punct de vedere al pauzei pe care o luăm de la produse de origine animală, din nou eu îl consider un lucru pozitiv, pentru că, atunci când ai de toate, nu le mai apreciezi.

De ce să nu ne gândim şi la organismul nostru?! Este foarte bine să avem şi proteine de origine vegetală şi să-i dăm corpului nostru şi metabolismului pauză de la digestia produselor de origine animală. E o chestiune, până la urmă, de alimentaţie diversificată şi dietă echilibrată“, a precizat medicul pentru Radio Constanţa

Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă postul

Totuşi, pe parcursul postului, Mihaela Bilic ne recomandă să nu consumăm un anumit aliment, care, totuşi, nu este interzis de Biserică. Este vorba despre zahăr. Zahărul nu aduce niciun beneficiu organismului, dimpotrivă. Singurul său efect benefic este acela de calmare a creierului, acest aliment acţionând asemeni unui antidepresiv.

Citeste si Mihaela Bilic: Murăturile, cea mai bună sursă de vitamine şi fibre naturale în timpul iernii. Conțin milioane de bacterii benefice per gram

Sunt foarte multe persoane care, fără să aibă o problemă cu kilogramele în plus, vor să renunţe la zahăr, întrucât face ravagii în organism. Ajunge în ficat şi provoacă ficat gras, ajunge în pancreas, unde creează o descărcare de insulină, care se transformă mai apoi în grăsime pe abdomen.

La nivel celular, el creşte stresul oxidativ şi provoacă îmbătrânirea celulelor, în sânge el creşte colesterolul şi riscul de boli cardiovasculare. În afară de cele câteva grame pe care le putem consuma precum sarea, nu avem nevoie de el. În momentul în care folosim îndulcitori, este un compromis pe care-l facem pentru ca mintea noastră să nu fie frustrată. Îndulcitorii oferă o senzaţie de dulce, dar în sânge nu este nicio modificare: nici a glicemiei, nici a insulinei. Noi ne bucurăm de avantajele gustului dulce, fără niciun preţ.

Pofta trădează o nevoie specifică şi concretă de nutrienţi a organismului. În schimb, pofta de zahăr nu trădează nicio nevoie, este doar o metodă de calmare a creierului, deoarece gustul dulce este un fel de antidepresiv„, a explicat specialistul pentru clicksanatate.ro

Citeste si Băutura banală consumată de români, care te ajută să slăbești fabulos. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic