O activistă din Italia a fost atacată de un român. Acesta ar fi încercat sa fure telefonul unui turist

Monica Poli, o activistă din Italia, care luptă împotriva hoților din Veneția, a fost atacată de unul dintre hoții de buzunare pe care îi filma în timpul unui jaf.

10 apr. 2024, 17:02
O activistă din Italia a fost atacată de un român. Acesta ar fi încercat sa fure telefonul unui turist

Activista din Italia este faimoasă pentru videoclipurile în care strigă „Attenzione ,borseggiatrici, Attenzione, picpocket!”. Femeia, care luptă de ani de zile cu fenomenul hoților de buzunare din Veneția, a încercat să semnaleze doi infractori români. Unul dintre aceștia s-a întors și a agresat-o, însă a fost identificat rapid. Originară din Veneția, femeia este celebră nu numai în oraș, ci și pe rețelele de socializare, unde are peste 500.000 de urmăritori.

Carabinierii l-au prins pe unul din bărbați după ce au urmărit imaginile. Ei l-au acuzat pe acesta, un cetățean român de 46 de ani, de atac asupra activistei. Înregistrarea ei video, făcută cu telefonul, a fost esențială pentru identificarea bărbatului.

Citește și: Ce business și-a deschis Deea Maxer, la un an de la divorț. Activitatea din care câștigă bani acum fosta soție a lui Dinu Maxer

Incidentul a avut loc de Paște la Veneția, pe podul Rio Marina, la câțiva pași de gara Santa Lucia. Poli ar fi văzut trei indivizi deschizând un rucsac aparținând unui turist.

Femeia a intervenit, așa cum face de câteva luni încoace, apoi a postat videoclipurile cruciadei sale pe Tik Tok și a obținut mii de vizualizări. În videoclipuri, presupușii hoți de buzunare sunt văzuți de obicei fugind pentru a evita să fie imortalizați de smartphone-urile lor, conform veneziaradiotv.it.

În acest caz, însă, presupusul hoț de buzunare a reacționat împingând-o pe femeie și făcându-o să scape telefonul. Femeia a fost cea care a povestit ulterior că un turist a intervenit, interpunându-se între ea și bărbat, oprind atacul.

Intervenția carabinierilor a venit 20 de minute mai târziu, iar femeia a depus o plângere. Oamenii legii au vizionat înregistrarea video și l-au identificat rapid pe bărbat.

Citește și: Cine este bunicuța Joy, de 94 de ani, care nu a călătorit niciodată, iar acum face înconjurul lumii alături de nepotul ei: „M-am bucurat de fiecare clipă”