O adolescentă de 14 ani a murit după ce a pulverizat deodorant de cameră. Ce a găsit tatăl în dormitorul fetei

O adolescentă de 14 ani a murit după ce a pulverizat deodorant de cameră. Fata a suferit un stop cardiac, iar părinții au descoperit între timp alte cazuri în care tineri au murit din aceeași cauză.

27 ian. 2023, 20:21
O adolescentă de 14 ani a murit după ce a pulverizat deodorant de cameră. Ce a găsit tatăl în dormitorul fetei
O adolescentă de 14 ani a murit după ce a pulverizat deodorant de cameră

O adolescentă de 14 ani a murit după ce a pulverizat deodorant de cameră. Asociația Britanică a Producătorilor de Aerosoli (BAMA) a declarat că deodorantele au „avertismente foarte clare”. Companiile sunt obligate să pună avertismentul „a nu se lăsa la îndemâna copiilor” pe deodoranții cu aerosoli pe care îi vând.

Citește și: Ea este Casandra, adolescenta de 17 ani care a murit în teribilul accident din Tulcea: „Ai lăsat un gol imens în urmă”

O adolescentă de 14 ani a murit după ce a pulverizat deodorant de cameră

Părinții fetei spun, însă, că mesajul de avertizare este scris prea mic, iar mulți părinți le cumpără copiilor lor deodorante fără să bage de seamă avertismentul. Giorgia suferea de autism și tatăl ei a spus că îi plăcea să dea cu odorizant pe saltele pentru că mirosul lor o relaxa.

Oamenii nu știu cât de periculos poate fi conținutul din acești recipienți”, a spus tatăl Giorgiei, Paul, care ar vrea ca deodorantele să vină cu un avertisment mai clar, „astfel încât nimeni din această țară – sau din lume – să ajungă să treacă prin ceea ce am trecut noi personal. Nu vrem ca moartea fiicei noastre să fie în zadar. Dacă se simțea chiar și puțin stresată, ea stropea cu acest spray care o făcea să se simtă relaxată pentru că este deodorantul pe care îl folosea soția mea”.

Fratele mai mare al Giorgiei a găsit-o pe fată inconștientă în dormitorul ei. „Ușa ei era deschisă, deci nu e ca și când era un mediu închis. Cantitatea exactă de deodorant nu se cunoaște cu siguranță, dar trebuie să fi fost mai mult decât folosești în mod normal”, a mai spus Paul, tatăl fetei.