O adolescentă de 16 ani a făcut şoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu Pfizer

O adolescentă de 16 ani a făcut şoc anafilactic şi a leşinat, după ce s-a vaccinat cu Pfizer. Incidentul s-a petrecut într-un centru din judeţul Maramureş.

19 apr. 2021, 18:10
O adolescentă de 16 ani a făcut şoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu Pfizer

O adolescentă de 16 ani, din Maramureş, a făcut şoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer. Fata a prezentat inclusiv hipotensiune arterială, desaturare și pierderea  temporară a cunoștinței.

O adolescentă de 16 ani a făcut şoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu Pfizer

Citeşte şi O femeie din Olt a intrat în şoc anafilactic după ce a primit vaccinul AstraZeneca

Fata de 16 ani s-a vaccinat într-un centru din oraşul Ulmeni. Aceasta a fost imunizată împreună cu ceilalţi membri din familie, având acordul părinţilor săi.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures a anuntat ca fata a prezentat reactie adversa anafilactica,manifestata prin hipotensiune arteriala,desaturare, respectiv pierderea temporara a cunostintei dupa administrarea dozei de vaccin Pfizer, potrivit ziarmm.ro. 

În istoricul medical al fetei nu au existat antecedente alergice.

Citeşte şi Reacţie adversă severă după vaccinul Johnson&Johnson: unui bărbat i-a căzut pielea

BILANȚ CORONAVIRUS 19 aprilie. Infectările cu COVID au scăzut considerabil

Grupul de Comunicare Strategică a venit cu noi date referitoare la numărul infectărilor de coronavirus, al deceselor și al pacienților ajunși la Terapie Intensivă în ultimele 24 de ore. Până luni, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.031.072 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 944.774 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.768 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până în prezent, 26.381 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.510. Dintre acestea, 1.448 sunt internate la ATI.