O alternativă tot mai populară pentru românii cu resurse financiare limitate! Pentru ce fel de locuințe optează

Mulți români se confruntă cu prețurile exorbitante ale apartamentelor din orașe precum Cluj și București, precum și cu creșterea în continuare a chiriilor. Această situație i-a determinat pe mulți să caute soluții disperate, iar unii pretind că au găsit varianta ideală.

21 mai 2023, 23:28
O alternativă tot mai populară pentru românii cu resurse financiare limitate! Pentru ce fel de locuințe optează
Românii optează tot mai des pentru rulote

Românii demonstrează ingeniozitate în momentele dificile și adesea găsesc soluții neașteptate. Un exemplu este acela al unui tânăr conștient că nu își poate permite să-și cumpere o casă, astfel că s-a adaptat și a decis să își achiziționeze o rulotă. Înainte de a lua această decizie, el a cerut sfaturi și a împărtășit planurile sale pe Reddit.

Citește și: Se schimbă regulile pentru românii care vor să vândă o locuință. Tranzacția nu va mai putea fi făcută fără acest act

„Mă bate gândul să fac o rată și să-mi iau o rulotă ca să trăiesc în ea. Din niște calcule rapide aș ieși mai ieftin decât așa cum dau acum 1.500 ron pe chirie. În general nu am nevoie de mult spațiu. Are cineva vreo experiență cu asta? Sfaturi? Cum e cu parcatul la noi? Legislație pentru așa ceva există sau poți s-o pui unde te taie capul? Un duș aș putea face la sală sau la lucru. Poate mă trezește careva la realitate. Is there any vanlife in Romania?”, a scris el.

Unii au susținut și au oferit sfaturi și exemple personale, încurajându-l, în timp ce alții i-au sugerat să exploreze alternative.

„S-ar putea sa stai mai liniștit și comfortabil la Jilava decât să stai full-time în rulota”, a încercat un  internaut să-i taie entuziasmul. „Mai bine iți iei un velier. Nici nu trebuie să golești wc-ul și curent ai în orice port”, l-a completat altul.

Românii optează tot mai des pentru rulote

„Cu parcatul cred că te descurci deocamdată că la noi e încă haos, dar va trebui să te muți destul de des (consumi benzină și timp). Dacă vede lumea că locuiești într-un loc, sigur cineva va trimite poliția peste tine”, l-a avertizat cineva.

Au existat însă mulți alții care i-au recomandat să renunțe la această idee și i-au explicat dezavantajele vieții într-o rulotă.

„Iarna e frig, vara e cald. Izolația termică e foarte proastă la orice rulotă. Ca să ai confort termic trebuie o grămadă de energie. De unde alimentezi cu energie electrică? Dar cu apă? Unde deversezi deșeurile de la toaletă și duș? Dușul la muncă sau la sală nu vor merge mereu. Ce te faci de sărbători când nu mergi la muncă și sala e închisă? Cum speli hainele? Spălătorii de haine nu prea sunt pe la noi cum sunt în alte țări.”, a fost comentariul utilizatorului.

Însă, în rândul mesajelor primite, s-au regăsit și unele încurajatoare. Un utilizator i-a sugerat să transforme o dubă într-o autorulotă personalizată și i-a expus beneficiile pe care le-ar putea obține în acest fel.

„Mi-am convertit eu o dubă în autorulotă, și am absolut tot confortul dintr-o garsonieră. Curent, duș, încălzire și apă caldă pe motorină, aragaz cu butelie. Cea mai mare problemă este apa (nu de băut). Am un bidon de 110 L și te ține cam 4-5 zile, dacă economisești ca lumea. Dar ieși destul de scump cu convertitul 20k euro”, a spus el.

Citește și: Românii care nu declară și nu respectă condițiile de deținere a unui câine periculos riscă amenzi de până la 5.000 de lei