O americancă a fost arestată pentru că a dat foc unui chiparos vechi de 3.500 de ani

Poliţia din Florida a arestat o femeie de 26 de ani, acuzată că a provocat un incendiu care a distrus un chiparos vechi de 3.500 de ani. Arborele, supranumit "Senatorul" era considerat ca fiind al cincilea cel mai vechi arbore din lume.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 08:03
O americancă a fost arestată pentru că a dat foc unui chiparos vechi de 3.500 de ani

Faptele s-au petrecut în luna ianuarie, iar acum femeia care a ignorat valoarea arborelui şi-a primit pedeapsa.

Tânăra femeie „a fost arestată marţi pentru participarea sa la incendiul care a distrus arborele «Senator»”, pseudonimul dat chiparosului, a indicat într-un comunicat biroul şerifului din districtul Seminole (centrul Floridei).

Arborele, care era o importantă atracţie turistică, a fost incendiat la 16 ianuarie în parcul Big Tree. „Este trist”, a declarat Jim Duby, un responsabil al parcurilor naturale din regiune. „«Senatorul» era un arbore de 54,8 metri, vechi de 3.500 de ani, fiind al cincilea în lume ca vechime”, a mai precizat acesta, informează Mediafax.

Tânăra a recunoscut că a provocat incendiul, conform postului de televiziune local THV 11. Ea avea, de asemenea, poze ale focului. „Nu îmi vine să cred că am ars un arbore mai bătrân decât Isus”, a declarat aceasta, conform THV 11.

Tânăra a mai fost acuzată şi de posesie de droguri, după ce poliţia a descoperit metamfetamină în cadrul unei percheziţii la domiciliul acesteia, conform biroului şerifului.