O americancă a fost confundată cu o columbiancă şi deportată în Columbia

Adolescenta, deprimată din cauza unor probleme de familie, a fugit de-acasă şi a vagabondat, fiind prinsă furând. A ajuns în Columbia pentru că a avut proasta inspiraţie de a le da poliţiştilor un nume fals, care a coincis cu cel al unei columbience care stătea ilegal în SUA.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 12:01
O americancă a fost confundată cu o columbiancă şi deportată în Columbia

O americancă a fost arestată şi deportată, după ce a fost confundată cu o columbiancă. Povestea sa pare a fi despinsă din episoadele unei producţii cinematografice.

Fata, în vârstă de 14 ani, a ajuns la puşcărie în Columbia şi a trăit experienţe îngrozitoare, doar pentru că, la un moment dat, a făcut declaraţii la poliţie sub un nume fals.

Deprimată după moartea bunicului său şi după divorţul părinţilor, adolescenta din America a fugit de acasă în 2010.  După câteva luni de hoinărit pe străzi, tânăra a fost prinsă de poliţie pentru un furt.

Tânăra le-a dat poliţiştilor o identitate falsă, iar numele fals corespundea cu al unei imigrante ilegale din Columbia. Deşi, diferenţa de vârstă dintre americancă şi columbiancă era de 8 ani, poliţiştii nu au mai verificat toate datele şi au expulzat-o pe americancă în Columbia.

Fata a fost găsită de bunica ei, datorită mesajelor postate pe Facebook, în care se plângea de munca grea pe care trebuie să o facă, din cauză că nu cunoaşte limba ţării în care a fost trimisă. Bunica a pus în alertă autorităţile americane, iar ambasada americană din Bogota a primit ordin să repatrieze fata.

Între timp, adolescenta, gravidă în opt luni, a fost arestată, iar autorităţile columbiene nu mai vor să-i dea acum drumul.