O anchetă BBC dezvăluie faptul că şoferii români sunt exploataţi de firmele care îi angajează VIDEO

Anchetă cutremurătoare a jurnaliştilor BBC! Aceștia descriu dramele trăite de şoferii români, care transportă mărfuri pentru marile companii occidentale. Românii sunt exploataţi de firmele care îi angajează, sunt plătiţi pe sume derizorii şi trăiesc în condiţii de neimaginat când străbat Europa civilizată. 

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 10:49
O anchetă BBC dezvăluie faptul că şoferii români sunt exploataţi de firmele care îi angajează VIDEO

Şoferii care transportă produsele marilor companii ajung să trăiască luni de zile în cabinele tirurilor pe care le conduc. Românii angajaţi de firme de transport nu îşi permit să locuiască în oraşele unde muncesc. Un exemplu în acest sens este Emilian, care e plătit cu 3 lire sterline pe oră, plus câteva cheltuieli asigurate de angajator. Românul lucrează pentru o filială din Slovacia a unei companii norvegiene. 

Patru luni pe an, Emilian trăieşte, mănâncă, se spală şi doarme în tir. Iar salariul este de 420 de lire sterline, adică 477 euro pe lună, asta în vreme ce un şofer danez, de exemplu, câştigă 2,200 de euro pentru o astfel de muncă. Legile Uniunii europene prevăd ca un şofer care face astfel de curse de lungă durată, departe de casă, să fie plătit cu salariul minim al ţării gazdă, şi să beneficieze de condiţii decente. Dar firmele de transport au găsit breşe în legislaţie şi profită de ele. Emilian primeşte 45 de euro pe zi pentru cazare şi mâncare, bani care nu îi ajung.