O asistentă de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, la 14 zile după vaccinarea cu prima doză de AstraZeneca-Oxford

Se înmulţesc în lume cazurile de reacţii adverse grave după vaccinarea cu AstraZeneca-Oxford. Franţa are peste 5700 de astfel de cazuri.

31 mart. 2021, 15:13
O asistentă de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, la 14 zile după vaccinarea cu prima doză de AstraZeneca-Oxford

AstraZeneca-Oxford are tot mai multe reacţii adverse în lume. O asistentă socială în vârstă de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, la Toulouse, luni, la 14 zile după ce a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin AstraZeneca-Oxford, dezvăluie France Info.

Asistenta socială la un institut medico-educativ din Toulouse a fost vaccinată chiar înainte de suspendarea temporară a vaccinului grupului farmaceutic suedezo-britanic, la jumătatea lui martie.

Ea nu suferea de vreo problemă de sănătate, potrivit mai multor surse medicale din oraş. Starea sănătăţii tinerei s-a degradat la scurt timp după vaccinare.

Ea a fost spitalizată la Toulouse, la Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) Purpan, unde i s-a indus o comă. Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) a confirmat vineri existenţa unui risc ”rar” al unei tromboze atipice cauzate de vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, dar sublinia că raportul între beneficii şi riscuri rămâne ”pozitiv”.

Potrivit ANSM, ”două morţi” au fost semnalate de la 12 la 18 martie, inclusiv a unuistudent la medicină de la nantes, mort la 18 martie, la mai multe zile de la vaccinare.

Dintre cele 1,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford administrate în Franţa până la 18 martie, aproximativ ”5.700 de efecte secundare” au fost descoperite de centre de monitorizare farmaceutică, majoritatea ”sindromuri pseudo-gripale”.

S-a descoperit de ce apar cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca. Explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Vaccinul AstraZeneca-Oxford îşi schimbă denumirea în ”Vaxzevria”, o decizie aprobată de către Agenţia Europeană a Medicamentului; vaccinul rămâne neschimbat

Numele vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford a fost schimbat şi este de-acum ”Vaxzevria”, la solicitarea laboratorului farmaceutic suedezo-britanic, o modificare aprobată de către Agenţia Euroepană a Medicamentului (EMA), însă vacinul în sine rămâne neschimbat, relatează AFP.

A murit la 20 de minute după vaccinul cu AstraZeneca. Se aşteaptă autopsia

Această modificare intervine în urma multor controverse în centrul cărora se află acest vaccin. Mai multe ţări europene au suspendat vaccinarea cu vaccinul laboratorului suedezo-britanic AstraZeneca, din cauza unor incertitudini cu privire la efectele secundare ale acestuia asuora persoanelor vaccinate.

Acest nume nou nu schimbă vaccinul împotriva covid-19. Personalul medical este necesar însă să fie ”conştient de schimbare, deoarece informaţiile despre produs, etichetare şi ambalare pot fi diferite”, se subliniază pe site-ul Agenţiei suedeze a medicamentului Lakemedelsverket.