O asistentă de la Spitalul Slatina a murit de coronavirus. Femeia a luat virusul din secţia de Chirurgie

Cea mai veche asistentă de la Secţia Chirurgie a SJU Slatina a decedat în urma infecţiei cu coronavirus. Femeia se afla internată în secţia COVID a spitalul Slatina de peste două săptămâni.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 09:40
O asistentă de la Spitalul Slatina a murit de coronavirus. Femeia a luat virusul din secţia de Chirurgie

Asistenta a fost confirmată pozitiv în urma testelor efectuate în focarul de la secţia Chirurgie, după ce 12 persoane din rândul personalului au fost testate pozitiv. Aceasta a fost internată la Slatina, pe 25 iulie, alături de mai multe colege. Cu toate că evoluţia părea una pozitivă, în ultimele zile starea acesteia de sănătate s-a agravat, fiint transferată la secţia ATI, unde a şi decedat.

Citeşte şi: Doliu în BOR! Un preot a MURIT într-un accident de motocicletă în Maramureş. Regulile de la care s-a abătut părintele

Femeia s-a pensionat în luna martie, însă a decis să continue activitatea în SJU în baza unui contract pe perioadă determinată. Asisteta ar fi suferit de hipertiroidism, hipertensiune arterială şi diabet.

Colegii femeii sunt în stare de şoc, aceştia vorbind sub protecţia anonimatului, despre condiţiile în care au fost internaţi şi acuzând că persoane asimptomatice au fost internate în saloane cu bolnavi cu tuse şi manifestări evidente ale COVID-19. Secţia Chirurgie, a cărei activitate a fost suspendată în urmă cu peste două săptămâni, pentru 14 zile, s-a spus atunci, încă nu s-a redeschis. Activitatea ar urma să fie reluată la mijlocul acestei săptămâni.