O asistentă româncă din Marea Britanie seda pacienţii ca să doarmă ea liniştită în tura de noapte

Ne facem iarăşi de batjocură peste hotare! O româncă plecată ca asistentă medicală în Marea Britanie, la un cămin de bătrâni cu afecţiuni psihice, le dădea pacienţilor săi un amestec foarte periculos de pastile, de la somnifere, până la antipsihotice, pastile ce nu le erau prescrise, pentru a-i seda ca să poată dormi ea în timp ce lucra în tura de noapte.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 15:45
O asistentă româncă din Marea Britanie seda pacienţii ca să doarmă ea liniştită în tura de noapte

Mirela Aionoaiei, în vârstă de 37 de ani, este acuzată că a folosit un cocktail de medicamente fără prescripţie medicală – somnifere, antidepresive şi antipsihotice – pe pacienţii unui căminului-spital „Southern Cross”, din Londra, pentru bătrânii cu afecţiuni psihice, dezvăluie Daily Mail în ediţia de marţi.

Aionoaiei a sedat în acest fel, în mod constant, şase pacienţi ai acestui cămin-spital. Efectul amestecului de medicamente pe care-l administra asistenta româncă pacienţilor săi era atât de puternic şi de rapid, încât, după administrare, pacienţii nici nu mai puteau merge, trebuind să fie transportaţi către dormitoarele lor în scaune cu rotile. În felul acesta, asistenta româncă reuşea să doarmă noaptea fără să fie deranjată, „pe două scaune puse cap la cap”, după cum a explicat procurorul de caz în faţa judecătorilor britanici de la tribunalul Harrow Crown, unde se judecă acest caz, mai scrie Daily Mail.

Pacienţii pe care îi seda sistematic asistenta româncă erau patru femei şi doi bărbaţi. Aionoaiei a negat cele şase capete de acuzare ce i s-au adus pentru fiecare caz de sedare a pacienţilor. Faptele de care a fost acuzată românca datează din perioada 1 iulie-31 decembrie 2010.

Paharul cu suc de portocale şi pastila neautorizată

Asistenta de rea credinţă, care reuşise să acceadă în ierarhia căminului-spital, fiind şi singura asistentă care avea dreptul să le administreze medicamente pacienţilor, a fost descoperită făcând aceste abuzuri de către un coleg de serviciu, care a devenit suspicios când a observat că mereu aceeaşi pacienţi adormau aproape instantaneu, în maximum o jumătate de oră după ce Aionoaiei intra în tura de noapte.

Aionoaiei „a fost văzută apropiindu-se de pacienţi cu un pahar de suc de portocale într-o mână, iar în cealaltă avea o tabletă mică, maroniu-gălbuie, pe care le-o punea în gură, iar pacienţii adormeau după aceea în 5 sau cel mult 8 minute”, după ce o înghiţeau cu sucul de portocale, după cum a explicat procurorul Guy Dilliway-Parry.

Asistenta lua pastilele din buzunarul halatului său, în timp ce tava cu medicamentele prescrise de medici, care trebuia de fapt să fie administrate pacienţilor, erau aceleaşi la număr în dulapul de medicamente din camera asistentelor.

Anul trecut, în data de 31 ianuarie, când toate aceste suspiciuni ale colegilor Aionoaiei au fost raportate poliţiei, anchetatorii au prelevat fire de păr ale pacienţilor din cămin, între care şi de la unul care decedase, iar pe şase mostre s-au găsit urmele medicamentelor neprescrise pe care asistenta le administra regulat celor saşe pacienţi.