O balenă Beluga, care trăiește în Oceanul Arctic, rătăcită prin Sena, în apropiere de Paris. Mamiferul nu poate supravieţui pe termen lung decât în ape foarte reci

O balenă Beluga a fost văzută în râul Sena din Franța, iar autorităţile franceze încearcă acum să găsească o soluţie ca să salveze mamiferul care nu poate supravieţui pe termen lung decât în apele reci din Arctica.

05 aug. 2022, 14:28
O balenă Beluga, care trăiește în Oceanul Arctic, rătăcită prin Sena, în apropiere de Paris. Mamiferul nu poate supravieţui pe termen lung decât în ape foarte reci

În prezent, balena Beluga s-ar afla lângă o ecluză din Vernon, la aproximativ 70 km de Paris. Publicul este atenţionat să nu se apropie prea mult de balena care pare a fi subponderală.

Experții nu-şi pot da încă seama cum a reuşit mamiferul să se îndepărteze atât de mult de habitatul său natural.

Provocarea pentru moment va fi să o hrănim, iar apoi s-o însoțim în deplasarea ei spre ocean„, a declarat Lamya Essemlali, de la organizația Sea Shepherd Franța, pentru Reuters. Experta spune că scoaterea balenei din apă este exclusă, riscul ca ea să moară fiind prea mare, potrivit BBC

Citeste si Voma de balenă, ingredientul secret din cele mai scumpe şi mai fine parfumuri. Cât costă un kilogram de „aur plutitor”

Balenă Beluga, rătăcită prin râul Sena

balenă Beluga

Imaginile publicate arată balena în timp ce înoată ușor prin Sena. Autoritățile franceze nu au oferit informații despre dimensiunile mamiferului, însă un exemplar adult de balenă Beluga poate atinge o lungime de 4 metri.

În mai, o balenă ucigașă a fost găsită moartă în Sena, după ce planul autorităţilor de a ghida mamiferul înapoi spre mare cu ajutorul stimulilor sonori a eșuat. Experții au concluzionat ulterior că era grav bolnavă.

În 2019, o balenă moartă a fost găsită în râul Tamisa, lângă Gravesend. Această descoperire a venit la doar câteva săptămâni după ce o balenă cu cocoașă, văzută înotând în aceeași întindere de apă, a murit. La acel moment, s-a crezut că balena a ajuns în Tamisa din cauza unei erori de navigație, posibil în timpul mareelor înalte.

Citeste si Fenomen ciudat în Bucovina. Motivul pentru care curge apă albastră din munte: „Uite cum sunt pietrele colorate, zici că e albastru de Voroneț”