O bancă străină contrazice românii: averile au crescut în 2022

Marea majoritate a românilor se confruntă cu o sărăcire accelerată, dar un comunicat al unei instituții bancare străine cu punct de lucru în țara noastră încearcă să contrazică starea de spirit din societate. 

20 dec. 2022, 16:52
O bancă străină contrazice românii: averile au crescut în 2022

România are cea mai mare rată anuală a inflației din UE, de aproape 17%, dar economistul șef de la Alpha Bank, Ella Kallai, susține că Guvernul Nicolae Ciucă și-a făcut treaba foarte bine și a determinat o creștere economică fără precedent.

Anul trecut, țara noastră avea a zecea cea mai ridicată creștere economică din UE, iar în 2022 a douăsprezecea.

De asemenea, în primele nouă luni din 2022, creșterea PIB a bifat un avans de 5% față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce a însemnat o creștere cu 22% a PIB/capita, de la 8,8 mii de euro la 9 luni din 2021 la 10,7 mii de euro la 9 luni din 2022. Astfel, a fost consemnată cea mai mare creștere din UE.

În plus, potrivit raportului șefei Alpha Bank, ponderea PIB per capita în media UE a crescut de la 37% la 41,5%, în aceeași perioadă.

Totuși, la nivelul UE, România ocupă tot locul al doilea, cu cel mai mic nivel, după Bulgaria și Polonia.

Proiectele semnate prin PNRR ar putea accelera acest fenomen, informează Economica.

 

PNRR, marea șansă a României, susține premierul Nicolae Ciucă

 

În luna noiembrie, premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanța implementării la virgulă a proiectelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Așa cum i-am transmis de curând și doamnei președintă a Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Bruxelles, ne menținem dorința pentru un dialog cât mai strâns cu experții Comisiei și apreciem cooperarea eficientă pe care am avut-o până acum”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit site-ului oficial al Guvernului.

  • Atenție, nu trebuie confundată creșterea averilor cu creșterea standardului de viață! Veniturile unor categorii de români au fost sensibil majorate, dar inflația la produsele de bază a ajuns la 40%.
  • Alpha Bank este o afacere originară din Grecia, cu multiple puncte de lucru în țara noastră, pe întreg teritoriul.