O barcă din Deltă a intrat cu viteză într-un stol de pelicani! Imaginile au făcut înconjurul internetului – VIDEO!

O serie de imagini realizate de un fotograf a încins spiritele pe reţelele de socializare. Bărbatul a surprins o serie de imagini din care rezultă că o barcă lovește în plin un stol de pelicani din Delta Dunării.

11 iun. 2021, 17:02
O barcă din Deltă a intrat cu viteză într-un stol de pelicani! Imaginile au făcut înconjurul internetului – VIDEO!

O barcă din Deltă a intrat cu viteză într-un stol de pelicani! Imaginile au fost postate pe Facebook de Marian Strinoiu, cu următorul text: ”Un om fara suflet care ar trebui tras la raspundere”.

O barcă din Deltă a intrat cu viteză într-un stol de pelicani! Imaginile au făcut înconjurul internetului

Viorica Bâscă, director executiv al ARBDD, a declarat într-o intervenție la Digi24.ro că la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții societății sunt așteptați pentru explicații cu toate documentele și că dacă se dovedește a fi o infracțiune se va deschide dosar penal.

”Sunt mai multe încălcări ale legislației în vigoare. Dacă s-a dus într-o zonă strict protejată este extrem de grav. Era o aglomerare de pelicani. La începutul săptămânii viitoare vor veni reprezentanții societății cu toate documentele. Dacă se dovedește a fi o infracțiune va rezulta un dosar penal. Dacă se găsesc exemplare de pelicani răniți se mai adaugă o infrațiune. Erau într-o zonă în care nu aveau voie să fie, în apropierea păsărilor. Trebuie să protejăm ce avem mai de preț, păsările, habitatul de acolo”, a declarat Viorica Bâscă, director executiv ARBDD.

Potrivit Antena 3, proprietarul firmei care deține barca l-a concediat pe conducătorul vinovat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest incident.

Unii internauți au arătat pe Facebook că ar fi vorba de firma Royal Cruises din Tulcea.

Pelicanul este emblema Rezervației Biosferei Delta Dunarii, unde au fost înregistrate 5.000 de perechi clocitoare.

Este o pasăre de talie mare, care atinge în medie greutatea de 11 kg. Anvergura aripilor este de 3,20 si are un cioc de pana la 45 cm.

„❗️Apel pentru un comportament responsabil în Rezervația Biosferei Delta Dunării
👉Anul acesta, per ansamblu, coloniile de păsări din Rezervația Biosferei Delta Dunării par să prospere.
👉În colonia de pelicani creți de pe Insula Ceaplace sau colonia mixtă de păsări de pe Lac Purcelul, exemplarele juvenile se aventurează deja în jurul cuiburilor iar numărul puilor e mai ridicat față de anul trecut.
👉Ține de comportamentul responsabil al tuturor vizitatorilor Rezervației ca aceste păsări să ajungă cu bine la maturitate, nederanjate de acțiuni nepotrivite pentru un iubitor al naturii.
❗️Zonele strict protejate și coloniile de cuibărit din întreg perimetrul Rezervației trebuie să fie respectate ca sanctuare de liniște pentru biodiversitate.
❗️Asumați-vă respectarea Codului de conduită al vizitatorului Deltei Dunării și veți fi răsplătiți cu frumuseți pe care nu le puteți vedea nicăieri în altă parte.”, a mai spus ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Noi imagini spectaculoase cu păsările Flamingo surprinse în Delta Dunării VIDEO


loading...
Partenerii noștri