O bătrână de 82 de ani şi nora ei de 53 de ani au fost trimise în judecată pentru tentativă de furt de porumb, după un an şi jumătate de anchetă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au trimis în judecată o bătrână de 82 de ani și pe nora acesteia, de 53 de ani, acuzate că au încercat să fure știuleți de porumb din lanul unui fermier.

17 mart. 2023, 10:46
O bătrână de 82 de ani şi nora ei de 53 de ani au fost trimise în judecată pentru tentativă de furt de porumb, după un an şi jumătate de anchetă

Un an și jumătate este timpul de care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au avut nevoie pentru a trimite în judecată un dosar de tentativă de furt în care două femei sunt acuzate că au încercat să fure porumb din lanul unui fermier.

Tentativa de furt a avut loc în 23 septembrie, în jurul orei 17.00. Reprezentantul unei firme agricole supraveghea lanul de porumb, cu ajutorul unei drone. La un moment dat a observat, în lan, două femei care au reușit să umple șapte saci cu știuleți de porumb, potrivit Ziare.com.

În cadrul anchetei, bătrâna de 82 de ani a recunoscut fapta. Nora sa a declarat că în ziua tentative de furt „a consumat o cantitate mai mare de alcool și nu își amintește ce a făcut în timpul zilei”.

Nora a mai declarat că „nu cunoaște cum a ajuns împreună cu soacra sa în lanul de porumb, dar în timp ce se afla acolo a auzit drona deasupra lor, inițial crezând că e un roi de albine, iar în momentul în care a văzut drona deasupra, s-a speriat și a fugit”.

Citeşte şi: Revoltător: o judecătoare care a luat mită de la interlopi nu mai intră la închisoare

După un an și jumătate de anchetă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi le-a trimis în judecată pe cele două femei pentru tentativă de furt. Judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Dorohoi a validat rechizitoriul, hotărând că judecata poate începe.

„În ceea ce priveşte verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, judecătorul de Cameră Preliminară apreciază că aceasta presupune verificarea respectării dispoziţiilor legale cu privire la strângerea şi administrarea mijloacelor de probă, probele obţinute în mod nelegal, în conformitate cu dispoziţiile art. 102 C.proc.pen., neputând fi folosite în cadrul procesului penal. În prezenta cauză, judecătorul de Cameră Preliminară nu a identificat o astfel de situaţie. De asemenea, se constată că nu au fost formulate cereri sau excepţii de către inculpate”, se arată în sentința Judecătoriei Dorohoi.

Procesul celor două femei se va judeca la Judecătoria Dorohoi.

Citeşte şi: Mecanicul trenului de călători care a lovit un marfar în Teleorman, reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost pus sub control judiciar