O bătrână îşi păstrează piciorul mumificat în pod. Vrea să fie îngropat cu ea când o muri

O femeie cu handicap, în vârstă de 93 de ani, care locuieşte într-un sat din Munţii Apuseni, judeţul Alba, păstrează de 13 ani o parte din piciorul drept pentru a fi îngropat cu ea atunci când va muri. Femeia şi-a pierdut piciorul într-un mod la fel de ciudat după cum l-a şi păstrat.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 13:55
O bătrână îşi păstrează piciorul mumificat în pod. Vrea să fie îngropat cu ea când o muri

Femeia se numeşte Oara Părăştia şi locuieşte în satul Segagea din comuna Poşaga, scrie adevarul.ro. Povestea ieşită din comun a fost descoperită întâmplător de preşedintele sindicatului „Asistentul Personal” din Aiud, Nicolae Ţon, la care a apelat familia bătrânei după ce primăria i-a suspendat ajutorul pentru handicap.

Bătrâna suferă de arterită şi a povestit că în urmă cu 13 ani i-a fost frică să meargă la doctor şi că într-o noapte a simţit cum i s-a rupt osul piciorului. Atunci fiica sa a tăiat pielea cu o foarfecă şi a dus-o pe femeie la spital. Prea târziu, piciorul era necrozat.

De atunci, femeia şi-a păstrat piciorul, care s-a mumificat între timp, în pod şi şi-a rugat ginerele ca atunci când va muri să îi pună bucata de picior în sicriu.