O biserică din Australia care vindea înălbitor drept tratament pentru coronavirus. Scrisoarea primită de Donald Trump

O biserică din Australia care vindea înălbitor industrial drept tratament pentru coronavirus a fost amendată cu 150.000 de dolari.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 09:21
O biserică din Australia care vindea înălbitor drept tratament pentru coronavirus. Scrisoarea primită de Donald Trump

Deși reprezintă un risc major pentru sănătate, produsul este încă disponibil pentru cumpărare pe site-ul bisericii, conform The Guardian.

Administrația Bunurilor Terapeutice din Australia a anunțat miercuri că Biserica Sănătății și a Vindecării a fost amendată pentru comercializarea și promovarea unei soluții pe bază de clorit de sodiu, o substanță chimică folosită drept înălbitor industrial și dezinfectant.

Reprezentanții bisericii susțineau că soluția poate trata și preveni numeroase boli, printre care Covid-19, HIV și cancer.

Citeşte şi: Un valet personal al lui Donald Trump are coronavirus. Care este starea preşedintelui SUA

Liderul bisericii, Mark Grenon, i-ar fi scris președintelui american cu câteva zile înainte ca acesta să declare public că dezinfectantul ar putea fi folosit pentru tratarea coronavirusului.

În scrisoarea trimisă, liderul menționa că dioxidul de clor, un înălbitor industrial puternic care poate provoca moartea dacă este consumat – esteun detoxificator minunat care poate ucide până la 99% dintre patogenii din corp” și „poate scăpa corpul de Covid-19”.

Autoritățile au subliniat că nu există dovezi științifice că această soluție ar putea vindeca orice boală.

În schimb, înălbitorul sau dezinfectantul prezintă riscuri serioase de sănătate și pot provoca greață, diaree și deshidratare severă, iar în unele cazuri poate duce la complicații grave.

Biserica nu a scos produsul din vânzare

Înălbitorul este în continuare disponibil pentru achiziționare pe site-ul bisericii, care a schimbat descrierea pentru a le spune oamenilor că cei care caută tratamente minune ar trebui să se roage Domnului pentru vindecare și îndrumare”.

De asemenea, cei interesați de produs sunt îndemnați să plăteasca o taxă suplimentară de 5 dolari pentru a avea livrare rapidă.

Produsele noastre, descrierea lor și informațiile postate aici nu au scopul de a diagnostica, trata sau preveni boala, și orice referință la acest lucru este o pură coincidență, spun reprezentanții bisericii.

Nu credem în tratamente minune, ci într-un mod de viață sănătos, împlinit și bazat pe o nutriție corectă pentru a ne păstra trupurile și sufletele curate și fără produse chimice dăunătoare. Credem, de asemenea, în puterea contemplării, a meditației și a rugăciunii, se menționează pe site-ul bisericii.

Mergeți în Biserica Catolică și vă îndoiți de vinul sau de pâinea pe care o servesc? Nu, deci de ce nu ne lasă lumea în pace? Acestea sunt sacramentele noastre și ar trebui să fim liberi să le folosim și să învâțăm alți oameni cum să le folosească”, a declarat un reprezentant al bisericii pentru The Guardian.