Un valet personal al lui Donald Trump are coronavirus. Care este starea preşedintelui SUA

Alertă la Casa Albă. Un membru al Marinei americane (US Navy), care este unul dintre valeţii personali ai preşedintelui american Donald Trump a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acest lucru a alimentat temeri cu privire la o posibilitatea contaminării liderului de la Casa Albă cu virusul SARS-COV-2, transmite CNN.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 05:48
Un valet personal al lui Donald Trump are coronavirus. Care este starea preşedintelui SUA

Valeţii fac parte dintr-o unitate militară de elită dedicată Casei Albe şi lucrează îndeaproape cu Donald Trump şi cu familia prezidenţială americană.

Donald Trump a fost tulburat în momentul în care a fost informat miercuri că valetul a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a declarat o sursă pentru CNN.

Preşedintele american a fost testat, la rândul său, de un medic de la Casa Albă.

Nou tratament împotriva coronavirusului, testat în SUA. Combinaţia de medicamente care ar face ca virusul să dispară

Ulterior, oficialii de la Casa Albă au confirmat informaţiile dezvăluite de CNN.

„Am fost informaţi recent de Unitatea Medicală a Casei Albe că un membru al armatei americane care lucrează în campusul Casei Albe a fost testat pozitiv cu coronavirus”, a anunţat într-un comunciat adjunctul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley.

”Preşedintele şi vicepreşedintele au fost testaţi negativ ulterior cu virusul şi rămân farte sănătoşi”, se arată în comunicat.

Anthony Faucci îi contrazice pe Donald Trump şi Mike Pompeo. Noul virusul nu a fost creat în laboratoarele de la Wuhan

Valetul este un bărbat a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a precizat o sursă de la Casa Albă. Acesta a prezentat simptome miercuri dimineaţă, iar vestea că un apropiat al lui Donald Trump a fost testat pozitiv cu noul coronavirus s-a răspândit în Aripa de Vest.

Ce test pentru coronavirus este folosit la Casa Albă

Donald Trump, vicepreşedintele american Mike Pence şi oficiali de rang înalt cu care liderul de la Casa Albă intră în contact cu regularitate sunt testaţi săptămână, transmite postul CNN, citat de News.ro.

Casa Albă foloseşte în continuare testul rapid Abbott Labs, care oferă rezultatul în aproape 15 minute.

Mai mulţi oficiali care au fost testaţi au spus că procedura are loc în Clădirea Biroului Executiv Eisenhower, situat lângă intrarea în Aripa de Vest.

Un oficial medical tamponează nările persoanei testate şi o informează că urmează să afle rezultatul în câteva minute în cazul în care acesta este pozitiv.

Trump: „Este cel mai grav ATAC asupra SUA. Mai grav decât cel de la Pearl Harbor, mai grav decât World Trade Center”