O BOALĂ INCURABILĂ s-a declanşat într-un spital din SUA, după o intervenţie chirurgicală

Medicii şi oficialităţil unui spital din Carolina de Nord, în Statele Unite, au anunţat 18 pacienţi de la secţia de neurochirugie că este posibil să fi fost expuşi bolii Creutzfeldt-Jakob (CJD), o afecţiune neurologică gravă şi incurabilă, în urma intervenţiei chirurgicale.

RomaniaTV.net
11 feb. 2014, 08:38
O BOALĂ INCURABILĂ s-a declanşat într-un spital din SUA, după o intervenţie chirurgicală

Potrivit Institutului Naţionale pentru Afecţiuni Neurologice şi Atacuri Cerebrale, boala Creutzfeldt-Jakob afectează aproximativ o persoană dintr-un milion pe an în lumea întreagă. Spitalul a confirmat că la 18 ianuarie, a fost operat un pacient cu simptome de CJD şi în cazul căruia boala a fost confirmată ulterior, relatează CNN, citat de Mediafax.

Chiar dacă instrumentele chirurgicale au fost sterilizate în conformitate cu procedurile standard ale spitalului, ele ar fi trebuit supuse unor proceduri de sterilizare speciale. Centrul pentru prevenirea bolilor şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca echipamentul chirurgical folosit la pacienţii cu CJD să fie distrus sau decontaminat printr-un proces de dezinfecţie intensă.

Deşi CJD poate fi transmisă prin echipament chirurgical, oficialii spitalului susţin că probabilitatea ca pacienţii să fi contractat boala este foarte scăzută.