O brăileancă a sunat într-un an de 11.000 de ori la 112. Cum şi-a justificat acţiunile: „Eu sunt scurtă, nu stau la povești”

Aurelia Sandu, o pensionară din Brăila, a sunat anul trecut la numărul de urgenţă 112 de 11.000 de ori, conform Serviciului de Telecomunicații Speciale. Aceasta susţine că a repetat apelul deoarece avea probleme cu vecinii.

14 feb. 2023, 17:19
O brăileancă a sunat într-un an de 11.000 de ori la 112. Cum şi-a justificat acţiunile: „Eu sunt scurtă, nu stau la povești”

O brăileancă a sunat într-un an de 11.000 de ori la 112. Conform Digi24, femeia a apelat în fiecare zi, anul trecut, cel puțin o dată pe oră, numărul de urgență 112, pentru a reclama mai mulți vecini din bloc cu care se află în conflict. Apelurile dovedite nejusticate i-au adus o amendă de 2.000 de lei, însă aceasta a continuat să apeleze 112!

Citeşte şi: Un oltean a sunat la 112 pentru ca îl bate iubita. Ce au găsit poliţiştii care au venit de urgenţă la faţa locului

„Mi-au bătut și în ușă. Am sunat, în special, ca să anunț poliția, să-și ia măsurile care trebuie legat de persoanele astea. Am chemat și salvarea, pentru că mi se făcea rău. Eu sunt scurtă, nu stau la povești. Am bătut recordul”, a declarat Aurelia Sandu.

Citeşte şi: Un bărbat a sunat la 112 pentru că a găsit în patul său o femeie străină. Poliţiştii au făcut o descoperire uluitoare

Pensionara din Brăila nu e singura care apelează inutil 112. Conform STS, aproape patru milioane de apeluri nejustificate s-au înregistrat în 2022 la numărul de urgență. Cei care au sunat au explicat că at făcut asta pentru că se plictiseau, pentru că li se părea amuzant, sau aveau de raportat infracțiuni închipuite. De exemplu, tot anul trecut, o persoană din Vrancea a sunat la numărul unic de urgență 112 de peste 5.000 de ori doar ca să le aducă injurii operatorilor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale!