O broască cu o greutate de Cartea Recordurilor a fost ucisă de autorități: „N-am văzut în viaţa mea ceva atât de mare”

O broască de trestie de zahăr cu o greutate demnă de Cartea Recordurilor a fost ucisă de autoritățile australiene. Aceasta cântărea două kilograme și 700 de grame.

20 ian. 2023, 18:20
O broască cu o greutate de Cartea Recordurilor a fost ucisă de autorități: „N-am văzut în viaţa mea ceva atât de mare”
O broască cu o greutate de Cartea Recordurilor a fost ucisă de autorități

O broască cu o greutate de Cartea Recordurilor a fost ucisă de autorități. Broasca uriașă era de șase ori mai masivă decât un exemplar obișnuit. Aceasta și-a găsit sfârșitul la scurt timp după ce a fost descoperită de pădurarii australieni într-o junglă din nordul continentului.

Citește și Broască sau cal? Această iluzie optică a împărţit internetul în două

O broască cu o greutate de Cartea Recordurilor a fost ucisă de autorități

Broasca uriașă este cel mai mare exemplar din specia sa și are șanse să bată actualul record mondial oficial care în prezent este de 2,65 kilograme. Acesta este deținut de un exemplar crescut ca animal de companie în Suedia.

„N-am văzut în viaţa mea ceva atât de mare”, a spus Kylee Gray, şefa echipei de pădurari care a găsit broasca.

Specialiștii spun că astfel de specimene gigant se hrănesc în general cu insecte, reptile şi chiar cu mamifere mici.

„O borască de asemenea dimensiuni poate mânca tot ce îi încape în gură”, a mai spus Kylee Gray.

Chiar dacă este un exemplar unic, autoritățile australiene au decis să ucidă broasca prin eutanasiere și asta din cauză că specia nu este una endemică în Australia, ci a fost adusă  în  anul 1935.

Mai mult, specialiștii spun că astfel de broaşte nu au prădători naturali şi sunt nocive pentru ecosistem.

Astfel, în momentul când sunt capturate, practica standard este ca acestea să fie ucise.

Trupul broaştei gigant, despre care se crede că ar fi o femelă, va fi însă conservat şi donat unui muzeu din Queensland.

Cercetătorii sunt îngrijoraţi de numărul uriaş de delfini morţi în Marea Neagră

O creștere recentă a mortalităţii în rândul delfinilor din Marea Neagră ar putea fi cauzată de războiul din Ucraina, afirmă oamenii de știință.

Cercetătorii cred că poluarea fonică sporită din Marea Neagră, în special din partea de nord a acesteia, cauzată de cele aproximativ 20 de nave ale marinei ruse și de activitățile militare în desfășurare, ar fi putut conduce cetacee spre sud, spre țărmurile turcești și bulgare, unde sunt blocate sau prinse în plasele de pescuit în număr neobișnuit de mare.

De la începutul războiului, Turcia a înregistrat o creștere a eșuărilor delfinilor comuni (Delphinus delphis) pe coasta Mării Negre. Peste 80 de animale au fost găsite moarte, cifră pe care Fundația Turcă de Cercetare Marină (Tudav) a descris-o drept „o creștere extraordinară”. Investigațiile inițiale ale lui Tudav au arătat că aproximativ jumătate dintre acești delfini au fost uciși după ce s-au încurcat în plasele de pescuit. Soarta celeilalte jumătăți, însă, este încă o „întrebare fără răspuns”, potrivit doctorului Bayram Öztürk, președintele Tudav, deoarece nu au putut fi găsite semne de încurcătură sau răni împușcate pe cadavre.

„Trauma acustică este una dintre posibilitățile care îmi vin în minte”, a spus Öztürk, deși a subliniat că este important să rămânem precauţi. „Nu avem dovezi despre ce poate provoca sonarul de joasă frecvență în Marea Neagră, deoarece nu am văzut niciodată atât de multe nave și atât de mult zgomot pentru o perioadă de timp atât de lungă – iar știința cere întotdeauna dovezi”, a mai adăugat el, citat de The Guardian.

Potrivit doctorului Pavel Gol’din, cercetător la Academia Națională de Științe din Ucraina, în timp ce traumele acustice pot explica eșuările pe mal, zgomotul subacvatic constant, cauzat de activitățile militare, ar putea explica rata mai mare de captură accidentală. Zgomotul subacvatic permanent ar putea să nu omoare animalele în mod direct, dar le-ar putea deranja și dăuna serios, a spus el, deoarece delfinii și alte specii se pot îndrepta către un teritoriu necunoscut pentru a încerca să scape de ele. „Ar putea fi cauza migrației în masă a bancurilor de pești și cetacee spre sud”, a spus el.

Citește și Cele mai bizare rețete culinare pe care le poți încerca. Supa de șarpe, budinca de sânge sau broasca vie, considerate adevărate delicatese