O bucată din Zidul Berlinului va fi expusă în SUA, la Miami

Oraşul Miami a primit spre păstrare o bucată din Zidul de la Berlin, care va fi expus începând cu duminică, 2 noiembrie, în campusul Wolfson al Miami Dade College, centrul universitar cu cel mai mare număr de elevi din SUA, informează miercuri EFE, citată de Agerpres.

29 oct. 2014, 15:41
O bucată din Zidul Berlinului va fi expusă în SUA, la Miami

„Este un privilegiu să oferim găzduire acestui important fragment de istorie”, notează într-un comunicat Eduard Padrón, preşedintele Univeristăţii, amintind că la 9 noiembrie se aniversează 25 de ani de la căderea Zidului de la Berlin.

Fragmentul de 3,66 metri înălţime, 0,91 metri lăţime şi o greutate de 2,5 de tone „va servi la îmbogăţirea cunoştinţelor studenţilor noştri şi îi va inspira să lupte pentru ca visele lor să devină realitate, indiferent de obstacole”, a declarat Padron, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Vladimir PUTIN vrea să reconstruiască ZIDUL BERLINULUI

Alături de acest fragment, centrul din Miami va prezenta duminică o expoziţie în aer liber privind evenimentele care au avut loc în timpul celor 28 de ani de existenţă ai acestui zid. Zidul de la Berlin, construit în 1961, separa RFG de RDG, ca barieră şi simbolică între democraţie şi comunism în timpul Războiului Rece.

Mai multe fragmente ale Zidului, care se întindea pe o distanţă de circa 160 de kilometri, au fost duse în mai multe părţi ale lumii, pentru a servi drept mărturie a triumfului spiritul uman asupra opresiunii.