O bunică a dat naştere propriului ei nepot

O femeie de 49 de ani din Statele Unite a dat naştere fiului fiicei ei care nu putea să ţină sarcina din cauza unei afecţiuni cardiace. 

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 10:07
O bunică a dat naştere propriului ei nepot

Americanca Linda Sirois, în vârstă de 49 de ani, a acceptat să fie mama-surogat a copilului fiicei sale. În data de 13 august l-a născut pe nepotul său, Madden Herbert.  Fiica Lindei, Angel Herbert, în vârstă de 24 de ani, suferă de o afecţiune cardiacă ce nu îi permite să poarte, în siguranţă, o sarcină.

Mama ei se oferise însă mai demult să poarte sarcina în locul fiicei sale, dacă ea va decide să aibă un copil, scrie pressherald.com. Anul trecut, Angel şi soţul ei, Brian Hebert, în vârstă de 29 de ani, s-au hotărât anul trecut să devină părinţi, iar Linda s-a ţinut de promisiune, chiar dacă tinerii soţi nu luaseră în serios, la început, promisiunea ei de a fi mama-surogat a viitorului lor copil.

Au sunat-o însă la telefon, iar Angel a întrebat-o: „Mai ţii minte ce ofertă ne-ai făcut? Mai este valabilă?”. Linda le-a răspuns afirmativ fără nicio ezitare şi, imediat după ce a închis telefonul, s-a apucat să cautea cea mai bună clinică de fertilizare. Multe au refuzat-o, din cauza vârstei sale, însă una din Lexington, Massachusetts a fost de acord şi a chemat-o să fie mai întâi supusă unor teste clinice.

Sirois, mamă a patru copii, între care doi au fost gemeni, a povestit că a avut cea mai uşoară sarcină cu copilul fiicei ei şi a avut parte de o naştere la fel de uşoară. De altfel, pe parcursul sarcinii, ea a fost susţinută nu numai de propria sa familie, ci şi de prieteni.

Madden Herbet a avut la naştere 3,5 kg şi este un copil sănătos.  „Formidabil, o experienţă de neuitat”, a mărturisit Angel, care a asistat la naşterea copilului ei.

Linda spune că nu este singura bunică din lume care acceptat să poarte sarcina propriului ei nepot şi a dat ca exemplu un caz care a făcut-o să fie şi mai optimistă în privinţa sarcinii ei, cel al unei femei de 60 de ani, care a fost mamă surogat.

Linda a spus că i-a transferat rolul de mamă fiicei ei şi că va fi doar dădacă câteva luni, până când micuţul va mai creşte.