O bunicuţă din Yorkshire, care îi cere Londrei să renunţe la Brexit, a fost ameninţată cu moartea

Autoarea petiţiei care cere Londrei să renunţe la Brexit, Margaret Anne Georgiadou, o bunică din Yorkshire, ameninţată cu moartea după ce tabloidul Daily Mail a scris că a ameninţat să o împuşte pe Theresa May.

RomaniaTV.net
24 mart. 2019, 11:43
O bunicuţă din Yorkshire, care îi cere Londrei să renunţe la Brexit, a fost ameninţată cu moartea

Ea a lansat această petiţie miercuri seara, cu scopul de a strânge semnături pentru ca Regatul Unit să rămână în Uniunea Europeană (UE). Petiţia ”s-a mişcat foarte încet” până la 10.000 de semnături, după care a început să câştige teren, afirmă ea. Până duminică după prânz, petiţia adunase 4.925.122 de semnături – petiţia cu cele mai multe semnături de pe site-ul Parlamentului britanic.

Însă bucuria septuagenarei de a-şi vede campania beneficiind de un asemenea succes s-a transformat în frică, după ce a primit trei ameninţări cu moartea, la telefon, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Acest lucru s-a întâmplat după ce tabloidul Daily Mail a publicat un articol în care susţine că Margaret Anne Georgiadou a ameninţat să o împuşte peşefa Guvernului Theresa May din cauza Brexitului.

”Sunt o pensionară în vârstă de 70 de ani, bine educată, aşa că ideea de a o împuşca pe Theresa este un pic comică”, a declarat ea pentru Euronews. ”Ştiţi, mă şi văd într-un cadru de mers, luptând să ochesc cu o puşcă grea”.

Întrebată ce a făcut-o să lanseze petiţia, ea a răspuns că ”la fel ca mulţi (membri ai taberei) Remain, am simţit că părerea mea nu are vreo consecinţă. Ni se spune «tăceţi şi înghiţiţi», iar May a spus că suntem cetăţeni de nicăieri. Ca atare, ne simţim neputincioşi. Mulţi spun «dar ce să fac? sunt doar o persoană»”.

”Este o reacţie obişnuită, mereu, nu doar cu privire la Brexit. Acest lucru m-a iritat. Aşa că am decis să spun ceea ce mi se pare că este necesar în privinţa Brexitului, în loc să stau degeaba şi să mă plâng că nu duce nicăieri”, a continuat ea.

Această petiţie a fost depusă într-o săptămână agitată a Brexitului, în care premierul Theresa May a cerut joi UE, într-un summit, la Bruxelles, o prelungire a Brexitului.