O casă care i-a aparţinut lui C.A. Rosetti, demolată fără autorizaţie

Demolare cu scandal pe strada Dionisie Lupu din Capitală! O casă veche de peste 100 de ani, care a aparţinut academicianului C.A. Rosetti, a fost demolata astăzi, în prezenţa poliţiei locale a Sectorului 1, cea care ar fi trebuit de fapt să constate că autorizaţia de demolare este ilegală! 

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 20:22
O casă care i-a aparţinut lui C.A. Rosetti, demolată fără autorizaţie

„Autorizaţia de desfiinţare în baza căreia se execută lucrările este expirată, a expirat în octombrie 2010, când a fost dată o prelungire pe o perioadă din nou de 12 luni şi acum a expirat. Se lucrează în baza unei autorizaţii de desfiinţare care nu mai este valabilă.”, a afirmat Daniel Velicu, vicepreşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Noul proprietar al imobilului, aflat în faţa Bisericii Anglicane, a hotărât să demoleze casa, cu toate că aceasta se află într-o zonă protejată.

În timpul demolării, la faţa locului şi-a facut apariţia şi politia locală a sectorului 1, pentru a-i opri pe muncitori să pună casa la pământ. Impasibili, muncitorii şi-au văzut de treabă în continuare, şi fără aprobare de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Reprezentanţii acestuia au ajuns într-un târziu la faţa locului şi au cerut sistarea demolării.

Reprezentantul legal al proprietarului a declarat însă că deţine acte care demonstrează că are dreptul să efectueze această operaţiune.