O ceaşcă din această băutură îţi curăţă plămânii de mucus şi tutun

Numeroase studii arată beneficiile pe care le au cerealele asupra organismului uman, fiind considerate, datorită nutrienților lor, cele mai valoroase alimente de pe planetă. Ovăzul se numără printre cele mai bogate cereale, iar o băutură preparată cu ovăz, consumată timp de trei zile, ne ajută la detoxifierea plămânilor.

RomaniaTV.net
04 dec. 2015, 12:08
O ceaşcă din această băutură îţi curăţă plămânii de mucus şi tutun

Ovăzul conține nutrienți importanți pentru tot organismul, cum ar fi lecitină, vitaminele A și B, proteine, aminoacizi, niacin, biotină, calciu, fier, fosfor, zinc, magneziu, iod. Este extrem de benefic pentru perioada de recuperare de după intervențiile de stomac sau intestinale, ulcerul gastric, operații de bilă, în probleme de rinichi sau glicemie ridicată. La fel de bine tratează și bronșitele și accesele de tuse la copii, întărindu-le semnficiativ sistemul imunitar.

Citeşte şi  Specialiştii avertizează asupra efectelor dăunătoare ale fumatului pasiv

În cazul adulților, de asemenea, este extrem de eficient pentru detoxifierea plămânilor, în special după o răceală, curățându-i de mucus, dar și de tutun. Așadar, vă prezentăm o băutură pe bază de ovăz decorticat, care detoxifică plămânii.

Ingrediente:

O ceașcă (200 ml) de ovăz decorticat

200 ml de apă

200 ml de zahăr

Cantitățile vor fi suficiente pentru un tratament de 4 sau 5 zile.

Cum îl prepari:

Spală bine ovăzul și pune-l într-un vas cu apa și zahărul. Pune amestecul pe aragaz și las-o la fiert pentru câteva minute.

Citeşte continuarea pe unica.ro