O celebră prezentatoare de la noi a dus o luptă grea cu depresia: „Simțeam că n-o să mai am viață, că n-o să mai pot fi eu niciodată”

O celebră prezentatoare din România a trecut prin clipe de disperare din cauza depresiei. Vedeta a vorbit despre bătălia ei pentru viață.

10 mai 2023, 11:26

O cunoscută prezentatoare și fostă concurentă într-un reality-show celebru, a povestit momentele grele prin care a trecut din cauza depresiei.

Este vorba despre Larisa Jude, fosta participantă la Puterea dragostei, emisiune difuzată în trecut de Kanal D. Vedeta  spune că a trebuit să plătească un preț dureros pentru celebritatea de care s-a bucurat după participarea la emisiune, fiind nevoită să ia pastile.

Larisa speră că povestea ei îi va ajuta și alte persoane care se confruntă cu depresie și anxietate. Pentru ea, vindecarea a început în momentul în care a conștientizat că nu e bine să se simtă rău și în cele mai obișnuite situații.

„Am trecut printr-o perioadă în care nu m-am gândit niciodată că eu pot să trec prin asta, mai ales că am făcut foarte multe cursuri. Normal, la bază, sunt terapeut. Mereu stăteam cu persoane, chiar și în telefon, și-mi ziceau că suferă de o depresie și nu am înțeles.

La mine, promblema asta a început după ce am plecat de la Puterea dragostei. Acolo, a trebuit să mă abțin mult, să nu exprim ce am simțit. Am fost și târâtă în noroi la sfârșit de tot, după niște povești cu Culiță, cu Ella, cu tot felul de chestii… După am început să mă simt rău la evenimentele din țară”, a povestit tânăra prezentatoare pentru fanatik.ro.

Citește și: Mara Bănică, dezvăluiri despre salariile vedetelor din Antenă: „Câştigam mai mulţi bani decât Mirela Vaida”. Ce relaţie are cu actuala prezentatoare de la Acces Direct, dar şi cu fosta, Simona Gherghe

Larisa este prezentatoare de evenimente și are o emisiune la un post local din județul Hunedoara. În momentul în care stările rele au început să apară înainte de a urca pe scenă, în fața a sute de oameni, lucrurile s-au schimbat radical.

„Toată vara, anul trecut, am avut evenimente. La fiecare eveniment mergeam cu frică, cu emoții, cu strări de rău. După eveniment mergeam la Urgențe și nu știam ce e cu mine. Aveam impresia că-s bolnavă, că fac infarct, tot felul.

Fugea scena cu mine. Am început să descopăr chestiile psihologice. Mă gândeam că preiau energiile negative de la oameni, că sunt prea sensibilă, dar de fapt se instalase o anxietate severă”, a mai povestit ea.

De Revelion a avut parte de unul din cele mai dificile episoade, despre care acum vorbește cu foarte mare emoție.

„Mi-a fost foarte rău, efectiv nu puteam sta pe picioare. Tot așa, am zis că am lipsă de calciu, de magneziu. Lumea îmi zicea că nu-s destul de puternică, că pot să fac față.

După Revelion, înainte de ziua mea, care e pe 24 ianuarie, am ieșit la țară cu cățelul pe câmp. Am simțit o căldură puternică în tot corpul, era glicemia mare, aveam tensiunea mare. Au chemat Salvarea, efectiv nu știau ce am”, a adăugat Larisa.

Medicii i-au prescris medicamente, dar cu greu s-a lăsat convinsă să le ia, dar, din cauza riscului de a ajunge să fie internată la Psihiatrie, a ascultat sfatul doctorilor.

„Eram foarte speriată. Simțeam că mor, că e sfârșitul. M-au trimis acasă cu anxietate severă. Mi-au dat și pastile de depresie și Xanax. Nu acceptam că am așa ceva. Eu fac și o emisiune, ‘Viața dincolo de aparențe’, și după emisiunea asta mi-au scris chiar persoane publice că sunt cu Xanaxul în buzunar și nu știe nimeni. Mi s-a făcut iar rău, căci am refuzat să iau pastilele.

O asistentă mi-a spus apoi că sunt de internat la Psihiatrie, că apoi o să am după un dosar cu internare la ei și nu prea dă bine. Am luat două luni aproape Xanax. N-am putut să mai merg. Mă duceam cu soră-mea de mână, să mă scoată la aer. Simțeam că n-o să mai am viață, că n-o să mai pot să fiu eu niciodată”, mai spune Larisa.

Citește și: Cine este soția lui Cristian Leonte de la ProTV. Este căsătorit cu una dintre colegele sale prezentatoare

Alături de ea au fost doar membrii familiei, pentru că prietenii nici măcar nu au întrebat-o cum se simte, lucru care a făcut-o pe prezentatoare să aprecieze mai mult oamenii cărora chiar le pasă de ea.

„Eu am simțit că am renăscut din nou. Când am mers singură la magazinul de la bloc, am plâns, pentru că a fost o realizare mare să merg iar singură. M-am rugat foarte mult și psihiatra de la spital mi-a zis să nu renunț la pastile, dar eu am renunțat după două luni. Am luat alt tratament și m-am rugat foarte mult, a fost foarte bine apoi.

Familia mi-a fost aproape. Sora mea și cumnatul au făcut niște gesturi extrem de… Au dormit în altă parte să nu mă deranjeze, au dormit și pe jos să stau eu în dormitor. Au fost lângă mine zi și noapte. Nu mi-a fost niciun prieten aproape. Toată lumea s-a îndepărtat, pentru că eu nu m-am mai expus. Nu m-a sunat nimeni să mă întrebe ce fac. Parcă lași totul deoparte și renaști, și mergi cu alți oameni, altă mentalitate în viață. Oricum te învață ceva această experiență. Știu că se confruntă foarte multă lume cu asta”, a povestit Larisa Judele.