O celulă de extremă dreapta a fost înfiinţată în cadrul poliţiei. Pe WhatsApp apar fotografii cu Hitler şi zvastici

Publicat: Luni, 17 Decembrie 2018 19:19 // Actualizat: Luni, 17 Decembrie 2018 19:19 // Sursa: romaniatv.net

O anchetă a fost deschisă în Germania cu privire la cinci poliţişti acuzaţi că au format o celulă de extremă dreapta care a făcut schimb de fotografii cu Adolf Hitler şi svastici pe un grup pe WhatsApp şi a ameninţat o avocată de origine turcă, dezvăluie un cotidian german.

Patru bărbaţi şi o femeie, membrii acestui grup, au fost suspendaţi din funcţii pe timpul anchetei.

Acţiunile grupului au fost descoperite după trimiterea, la începutul lui august, a unui fax anonim prin care acesta ameninţa cu ”masacrarea” fiicei în vârstă de doi ani a avocatei germane de origine turcă Seda Basay-Yildiz, precizează cotidianul Frankfurter Neue Presse, potrivit news.ro.

În acest mesaj, avocata, care reprezintă presupuşi activişti islamişti, a fost catalogată drept o ”scroafă turcă stricată”. ”Şterge-o cât mai poţi să ieşi de-aici vie”, a fost ameninţată avocata.

Faxul era semnat "NSU 2.0", o trimitere la un grupuscul terorist german neonazist - ”Clandestinitatea Naţional-Socialistă” (NSU) - format la sfârşitul anilor '90 şi care a asasinat opt imigranţi turci.

Avocata Basay-Yildiz, care a reprezentat de asemenea famili ale victimelor NSU, a declarat că primeşte zilnic ameninţări, dar că aceasta a îngrijorat-o în mod deosebit, pentru că în ea erau menţionate prenumele fiicei sale şi adresa sa privată, potrivit news.ro.

Potrivit cotidianului, ea a semnalat, la vremea respectivă, faxul poliţiei, care a descoperit că poliţişti au avut acces la datele sale private pe un computer într-un post de poliţie la Frankfurt.

Telefoanele şi hard discurile computerelor confiscate în urma unor percheziţii la domiciliile suspecţilor au condus la descoperirea grupului pe WhatsApp.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H