O colaboratoare a AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe. Incidente cu jandarmi, măsurile de securitate au fost înăsprite. Reacția lui George Simion

Un colaborator permanent al grupului AUR a încercat să intre în clădirea Parlamentului cu patru gloanțe în geantă, se arată într-un mesaj al unuia dintre liderii PSD.
Filip Stan
10 mai 2023, 08:56
O colaboratoare a AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe. Incidente cu jandarmi, măsurile de securitate au fost înăsprite. Reacția lui George Simion
UPDATE: Gloanțele cu care simpatizantul AUR a intrat în Parlament nu sunt letale, ci doar niște suveniruri. 

UPDATE: Tânăra care a intrat cu gloanțe în Parlament este Ariadna Cîrligeanu, o fostă membră a partidului AUR de doar 22 de ani care a fost șefa Tineretului, în timpul pandemiei. Aceasta a luat parte la nenumărate proteste organizate de George Simion, iar astăzi și-a îndemnat prietenii să vină în număr cât mai mare în fața Parlamentului.

La primele ore ale dimineții, printre colaboratorii AUR care au încercat să intre în Parlament a fost și Ariadna Cîrligeanu, tânăra care a intrat cu 4 gloanțe în geanta sa. Tânăra se apără și spune că sunt doar niște suveniruri de la o tragere. Glonațele sunt reale, dar sunt fără încărcătură pentru că au fost folosite și le-a păstrat. Ofițerii vor să afle de ce a vrut să le aducă în Parlament.

Din primele cercetări, glonațele sunt de calibrul 7,62, adică potrivite pentru o mitralieră Kalașnikov. Tânăra a fost dusă la secția de Poliție să dea declarații.
Ariadna Cîligeanu este o tânără de aproximativ 22 de ani și a fost șefa Tineretului Partidului AUR. Tânăra a luat parte la nenumărate proteste organizate de Simion și a îndemnat oamenii să adere la organizație.

Cu aproape o oră înainte de a fi prinsă de ofițerii Serviciului de Pază și Protecție, Ariadna Cîrligeanu a postat pe contul său de Facebook un mesaj de îndemn la protestul din fața Parlamentului:
„Sa-ncercam sa facem noi
Un oras fara pacate.”

Partidul AUR spune că totul este doar o tentativă de înscenare, iar gloanțele găsite de ofițeri nu reprezintă o problemă de securitate.

UPDATE: Incidentul cu gloanţele s-a suprapus pe un protest AUR, care a degenerat la Parlament. Zeci de manifestanți s-au adunat miercuri dimineață la poarta parlamentului într-un protest organizat de partidul AUR. Protestul a fost organizat ca reacție la un proiect de lege privind „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie” propus de guvern.

Protestatarii AUR au venit la Parlament, aceștia fiind însoțiți de către parlamentarii formațiunii politice. Jandarmii au încercat să le explice că nu au autorizație de protest. În acel moment, lucrurile au degenerat. Protestatarii AUR au devenit agresivi și au început o bătaie în toată regula cu jandarmii.

În conflict au fost implicați inclusiv parlamentari ai AUR. De asemenea, deputatul Ludovic Orban (Forța Dreptei) a fost agresat de către protestatarii AUR.

Femeia se află deja la audieri iar polițiștii au deschis un dosar penal, potrivit lui Alfred Simonis. Se pare că aceasta este un colaborator permanent al grupului AUR, care venea de câteva luni, zilnic, la Parlament.

„În dimineață aceasta, un reprezentant al grupului AUR, a încercat introducerea în clădirea Parlamentului a 4 cartușe (gloanțe) letale.

Vă propun suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în plen.”, se arată într-un mesaj transmis de liderul PSD Alfred Simonis, pe grupul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, informații confirmate în exclusivitate și la Antena 3.

Liderul AUR, George Simion, susţine că este o înscenare, fiind vorba despre brelocuri.

”Alfred Simonis, retrage legile, lasă minciunile. Erau brelocuri, suveniruri”, a declarat George Simion.

Acesta susţine că totul este ”o invenţie”.

”Au scos o invenţie, că băgăm armament”, a mai declarat Simion.

Liderul AUR, parlamentari ai partidului, dar şi susţinători protestează, miercuri, în faţa Parlamentului, ”pentru oprirea legilor antinationale”.

Nu este prima dată când colaboratorii AUR ridică probleme de securitate în Parlament.

Citește și: Marcel Ciolacu, primul atac la AUR: Nu vă lăsaţi antrenaţi de oameni care se înfăşoară în drapel şi cred că sunt salvatorii României

Pe 27 august 2021, un membru al AUR, mai exact purtătorul de cuvânt al partidului, Mircea Gheorgheosu, ar fi încercat să intre în Parlament având asupra lui un pliculeț cu cannabis, fiind oprit la filtrul SPP și anunțată Poliția. „Cu siguranță domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru”, a fost reacția ironică a liderului AUR, George Simion, contactat de HotNews.

Mircea Gheorgheosu a anunţat ulterior că şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în Parlament şi în AUR.

„Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur şi, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu”, a precizat Gheorgheosu.

Citește și: Promisiunea lui Nicușor Dan pentru bucureșteni. Cum vrea primarul general să rezolve problema traficului din București: „Am adus niște vehicule, am îmbunătățit confortul, privatizarea curățeniei, introducerea biletului unic pe călătorie”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!