O comisie parlamentară din România intervine în cazul copiilor români luaţi din familie în Norvegia

O comisie de parlamentari români va merge în Norvegia pentru a-i ajuta pe părinţii români cărora autorităţile le-au luat toţi cei cinci copii. Parlamentarii au solicitat deja mai multe întâlniri în Norvegia şi speră să rezolve problema care a avut un impact internaţional foarte mare.

RomaniaTV.net
07 ian. 2016, 14:10
O comisie parlamentară din România intervine în cazul copiilor români luaţi din familie în Norvegia

Cei cinci copii ai unei familii de români din Norvegia au fost instutiţionalizaţi în luna noiembrie pentru că existau suspiciuni de abuz şi îndoctrinare religioasă din partea părinţilor. O delegaţie parlamentară va merge în Norvegia pentru a vedea  exact care este situaţia şi a încerca să intermedieze rezolvarea ei.

Deputatul PNL Mircea Dolha face parte din comisia care se va ocupa de caz. „Mergem să ni se prezinte ancheta socială. Nu cred că e normal ca, până nu vedem cu adevărat ce s-a întâmplat acolo, să fie deja începută procedura de a fi înfiaţi de familii din Europa”, a explicat Dolha.

Fiii şi fiicele românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegience Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de Serviciul de protecţie a copilului în noiembrie. Totul după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii sunt suspectați și de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Aceștia au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Autorităţile de la Bucureşti au dat asigurări că urmăresc acest dosar şi fac tot ceea ce le stă în putere pentru a ajuta familia.