O companie din Anglia le solicită englezilor care vor să lucreze în agricultură să vorbească fluent limba română

Publicat: Duminică, 24 Mai 2020 21:04 // Actualizat: Duminică, 24 Mai 2020 21:04 // Sursa: romaniatv.net

Fermierii din Marea Britanie încearcă să-i convingă pe englezii care nu au loc de muncă în această perioadă să lucreze în agricultura locală. În acest scop, a fost lansat şi proiectul „Culege pentru Marea Britanie”. Pe site-ul proiectului, însă, este stipulată o cerinţă de angajare cel puţin ciudată. Englezii care vor să lucreze în ferme trebuie să vorbească fluent... limbile română şi bulgară, scrie The Sun.Foto: Pexels.com

Pe site-ul proiectului guvernamental „Culege pentru Marea Britanie” („Pick for Britain”) a fost publicat un anunţ conform căruia una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească britanicii care vor să lucreze în agricultură este cunoaşterea foarte bună a limbilor română şi bulgară. 

Citeşte şi MAE a repatriat 92 de cetăţeni români, printre care şi muncitori sezonieri, din Germania

Producătorul de alimente S&A, din Kent, caută să angajeze asistenţi de irigaţii din rândul englezilor aflaţi în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă. Deşi site-ul e adresat exclusiv britanicilor, anunţul specifică faptul că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare. Potrivit aceluiaşi anunţ, cunoaşterea limbii engleze este necesară doar pentru „unele poziţii”.

Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi română şi/sau bulgară fluent. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”, este anunţul firmei S&A. Potrivit descrierii obiectului de activitate, această companie este „cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”. 

Scopul campaniei este acela de a ajuta fermierii britanici, aflaţi în imposibilitatea de a-şi recolta fructele din cauza restricţiilor de călătorie a muncitorilor din estul Europei.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
lucrători sezonieri Marea Britanie muncă în agricultură
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H