O companie elveţiană va produce aparate care să efectueze peste 30 de milioane de teste pentru coronavirus

O companie medicală din Elveţia şi-a anunţat disponibilitatea de a produce aparate de mare capacitate care ar putea efectua, anul acesta, peste 30 de milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, informează cotidianul Financial Times, citat de Hotnews.ro.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 14:21
O companie elveţiană va produce aparate care să efectueze peste 30 de milioane de teste pentru coronavirus

Compania Quotient a anunţat că testele pentru depistarea COVID-19 ar putea fi disponibile imediat, dată fiind experienţa întinsă pe mulţi ani pe care compania o are în dezvoltarea unui nou aparat serologic.

Aparatul urma să fie lansat pe piaţă în vară, dar va fi disponibil de săptămâna viitoare. În ultima lună, Quotient a adaptat aparatele pentru a depista anticorpii de coronavirus. Fiecare aparat poate efectua zilnic 3.000 de analize. Experţii sunt de părere că aceste teste vor fi o parte esenţială în eforturile de relaxare a restricţiilor de circulaţie, în condiţiile în care statele vor să-şi relanseze activităţile economice, afectate grav de pandemie.

Teste revoluţionare pentru coronavirus. Universitatea Oxford, anunţul aşteptat de toată lumea

Directorul firmei Quotient, Franz Walt, a atras atenţia asupra faptului că în lume ar putea lipsi componentele de bază necesare testării, date fiind dificultăţile cu care se confruntă reţeaua de aprovizionare. „Cererea pentru teste de anticorpi va fi enormă în următoarele luni„, subliniază Franz Walt.

Luând în considerare capacităţile companiei de fabricare a aparatelor, Walt estimează că, anul acesta, vor putea fi efectuate peste 30 de milioane de analize.