O concurentă de la Big Brother a fost îmbătată şi violată în emisiune. Imaginile nu au fost difuzate pe post, dar concurenta le-a văzut

O concurentă a versiunii spaniole Big Brother a fost nevoită să vadă o înregistrare cu momentul în care era violată de un alt concurent, în timp ce fata era inconștientă.

06 dec. 2019, 18:51

Carlota Prado, o concurentă a reality-showului, a căzut inconștientă în pat, după ce a băut mai multe pahare de alcool, la o petrecere care a avut loc în casă. Ea a fost ajutată să meargă la somn de Jose Maria Lopez, un concurent cu care fata avea o relație, potrivit BBC.

Atunci când bărbatul a încercat să inițieze un act sexual, aceasta l-a refuzat, spunându-i: „Nu, nu pot”, iar apoi a leșinat în pat. Jose Maria este acuzat că a violat-o, timp de cinci minute, când aceasta dormea.

A doua zi, Carlota a fost chemată în camera de confesiuni Big Brother și i s-a arătat înregistrarea cu momentul violului. Fata a trecut prin clipe grele când a văzut ce i s-a întâmplat. „Te rog, Super, încetează acum, te rog”, a declarat concurenta. Înregistrarea continuă însă și vocea de fundal îi spune: „Credem că ar trebui să vezi asta, Carlota”.

Scenele nu au fost difuzate la televizor, ci doar fata le-a putut vedea. Apoi, tânăra a cerut ajutor medical, în timp ce suspina: „Inima îmi bate prea tare”, a spus ea.

Fata a ieșit apoi din concurs, a fost cazată de producătorii reality showului la un hotel și i s-a oferit sprijin psihologic. La cinci zile, ea a revenit în concurs.Producătorii emisiunii au intervenit târziu prin difuzorul instalat în cameră și i-au cerut bărbatului să înceteze.

Endemol Shine Group, compania care deține drepturile pentru emisiunea Big Brother, au declarat că informarea Carlotei despre un asemenea moment traumatic ar fi trebuit să aibă loc în prezența unui psiholog.

Concurentul care a agresat-o a fost eliminat din concurs a doua zi. El a negat acuzațiile de agresiune sexuală, argumentând că nu a folosit violența sau intimidarea, ceea ce conform legii spaniole nu este un abuz sexual.

Mai multe companii au anunțat că nu vor mai colabora cu versiunea spaniolă a celebrei emisiuni Big Brother.

Incidentul a avut loc în noiembrie, 2017. Deși inițial, Carlota nu a făcut plângere la poliție, în 2018, ea a hotărât să raporteze totuși incidentul oamenilor legii.

În octombrie, un judecător spaniol a decis că nu este vorba de o agresiune sexuală. Cazul a stârnit revoltă în Spania. O campanie #CarlotaNoEstaSola – Carlota, nu ești singură a devenit virală pe rețelele de socialiazare. Tânăra a publicat recent un videoclip pe Instagram în care le mulțumește celor care o susțin și  spune că nu se simte singură în această luptă.