O cunoscută jurnalistă a fost bătută cu BESTIALITATE pe stradă. Vezi reacţia de SOLIDARITATE a publicului

Sute de persoane au protestat joi, la Kiev, cerând demisia ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko, după agresarea unei jurnaliste de opoziţie care scrisese un material despre averea acestuia.

RomaniaTV.net
26 dec. 2013, 15:54
O cunoscută jurnalistă a fost bătută cu BESTIALITATE pe stradă. Vezi reacţia de SOLIDARITATE a publicului

Sute de persoane având fotografii ale jurnalistei Tetiana Ceornovol, în vârstă de 34 de ani, s-au adunat în faţa Ministerului de Interne, în centrul Kievului.

Agresarea jurnalistei pare să fi relansat protestele în Ucraina, care se diminuaseră în ultimele zile, notează Reuters.

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în detenţie, a lansat un apel pentru organizarea de manifestaţii, după agresarea jurnalistei de opoziţie. Uniunea Europeană şi Statele Unite au condamnat agresiunea, catalogând violenţele drept „inacceptabile”.

O cunoscută jurnalistă ucraineană, Tetiana Ceornovol, activistă a opoziţiei, a fost agresată la Kiev, miercuri dimineaţă. Tetiana Ceornovol, ziaristă la publicaţia Ukrainska Pravda, s-a prezentat la poliţie şi a spus că a fost blocată în trafic, la periferia Kievului, de indivizi necunoscuţi. A fost bătută şi lăsată pe marginea drumului. Jurnalista tocmai publicase un material despre averea ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko. Ea investighează averile mai multor membri ai regimului ucrainean.

Sute de persoane au protestat în faţa Ministerului de Interne după agresiune.

Incidentul intervine în contextul crizei politice izbucnite în Ucraina după refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Poliţia a identificat şi arestat doi suspecţi în acest caz. Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut ministrului de Interne, Vitali Zaharcenko, şi procurorului general, Viktor Pchonka, să ancheteze acest caz.