O deputată franceză din Parlamentul European, inculpată pentru angajări fictive

Marie-Christine Boutonnet, deputată în Parlamentul European din partea Frontului Național (FN) din Franța, a fost inculpată pentru abuz de încredere, fiind acuzată de angajarea fictivă a mai multor asistenți din partea FN la forul legislativ al Uniunii Europene, transmite AFP. Agenția a obținut informația luni, din surse apropiate anchetei, dar procedura juridică a avut loc la sfârșitul lunii iunie.

RomaniaTV.net
03 iul. 2017, 18:39
O deputată franceză din Parlamentul European, inculpată pentru angajări fictive

Până acum, sunt urmărite penal în acest dosar patru persoane. Vineri, a fost inculpată și Marine Le Pen, fostă eurodeputată și candidată la președinția Franței, președinta FN. Ea este acuzată de abuz de încredere și complicitate la această infracțiune.

Boutonnet este parlamentar european din 2014, iar asistentul său Charles Hourcade, de asemenea inculpat în martie pentru tăinuirea unui abuz de încredere, a fost angajat la Parlamentul European din septembrie 2014 până la sfârșitul lui februarie 2015. El figura ca angajat local al PE, deci putea lucra în Franța, unde era în același timp grafician pe statul de plată al FN, potrivit Agerpres.

În dosarul deschis în 2015 sunt vizați 17 actuali sau foști europarlamentari ai Frontului, printre care și Jean-Marie Le Pen, fondatorul partidului și tatăl actualei președinte. Infracțiunile sunt legate de cel puțin 40 de posturi de asistenți parlamentari.