O divă a rețelelor de socializare riscă să fie amendată după ce cules o plantă protejată de lege! Totul s-a aflat după ce a postat o fotografie pe internet

Laleaua pestriță este o plantă extrem de rară din România care este ocrotită prin lege. Există câteva persoane care nu au reușit să înțeleagă că aceasta trebuie doar privită, pozată și admirată în mediul ei natural. Din ignoranță sau nepăsare au existat oameni au decis să o culeagă și să facă buchete cu care să se laude.

31 mart. 2023, 17:08
O divă a rețelelor de socializare riscă să fie amendată după ce cules o plantă protejată de lege! Totul s-a aflat după ce a postat o fotografie pe internet

Laleaua pestriță este o plantă extrem de rară din România care este ocrotită prin lege. Aceasta înflorește în fiecare an în această perioadă, iar unul din locurile în care poate fi văzută este rezervația naturală Zamostea – Luncă, din Suceava.

Citește și: Amendă de până la 5.000 lei dacă ai această plantă în curte. Autoritățile locale încep verificările în curând

Iubitorii de fotografie, atât cei amatori cât și cei profesioniști, așteaptă în fiecare an momentul în care laleaua pestriță înflorește. Aceștia surprind unele dintre cele mai frumoase fotografii, încântând mii de oameni cu cadrele în care au reușit să imortalizeze celebrele „flori de șah”, așa cum sunt supranumite.

Cu toate că majoritatea oamenilor respectă această plantă protejată, considerată „monument al naturii”, există câteva persoane care nu au reușit să înțeleagă că aceasta trebuie doar privită, pozată și admirată în mediul ei natural. Din ignoranță sau nepăsare au existat oameni au decis să o culeagă și să facă buchete cu care să se laude.

Laleaua pestriță este o plantă protejată prin lege

Printre aceste persoane se numără și o „divă a rețelelor de socializare” din Suceava, care pe lângă nelipsitele poze făcute în ținute cu stil și celebrele poze cu mașini, aceasta a postat și un buchet uriaș de lalele pestrițe, culese direct din rezervația naturală Zamostea – Luncă, locația pe care a și marcat-o în postare.

Totuși, postarea ei nu a avut parte de reacțiile la care aceasta se aștepta. În locul comentariilor cu mesaje siropoase cu care aceasta era obișnuită, aceasta s-a trezit cu mesaje în care era certată de urmăritori pentru gestul său.

„Atât: laleaua pestriță, o floare rară, protejată prin lege. Data viitoare ar fi bine să te gândești de 2 ori înainte”,

„Laleaua pestriță este o plantă ocrotită prin lege, te rog să te documentezi! Hai să lăsăm nesimțirea acasă!”, acestea sunt doar câteva dintre comentariile primite de către aceasta din partea urmăritorilor și prietenilor ei de pe Facebook.

Mai mulți internauți au etichetat în comentarii pagina de Facebook a Poliției Române, astfel încât oamenii legii să poată sesiza ilegalitatea comisă de către aceasta. Iar pe de altă parte, au existat oameni care au criticat-o atât de dur, încât mesajele nu ar putea fi reproduse.

Într-un final, poate că din frica de a nu fi sancționată, dat fiind că o amendă se ridică la 5.000 de lei, „diva Facebook-ului” a șters postarea respectivă. Totuși, o parte dintre internauți apucaseră deja să facă o captură de ecran cu postarea respectivă, pe care ulterior au postat-o drept exemplu de „așa nu”.

Citește și: Năutul, cea mai nutritivă plantă din lume care poate salva omenirea de foamete