O doctoriță de la Spitalul de Urgență din Iași și-a ‘cazat’ părinții în unitatea medicală. Au beneficiat de îngrijire din partea personalului ani de zile

O doctoriță de la Spitalul de Urgență "Sfântul Spiridon" din Iași e acuzată că și-ar fi cazat părinții ani de zile la secția de dermatologie pe care o conduce, dar și în alte două secții ale unității sanitare.

31 oct. 2022, 09:10
O doctoriță de la Spitalul de Urgență din Iași și-a ‘cazat’ părinții în unitatea medicală. Au beneficiat de îngrijire din partea personalului ani de zile

Într-o perioadă în care toată lumea se lupta pentru un loc în spital, medicul a încălcat orice regulă. Părinții ei au beneficiat de condiții de lux în spital timp de ani de zile. Mai multe persoane din spital au spus că părinții doctoriței au stat, în ultimii ani, mai mult timp în spital decât acasă.

Tatăl doctoriței ar fi stat timp de trei ani în spital, beneficiind de îngrijire din partea personalului medical. Mai mult, prin Casa de Asigurări de Sănătate au fost decontate peste 270 de zile de îngrijiri medicale pentru tatăl doctoriței.

Și mama medicului a fost sub atenta supraveghere a medicilor timp de circa șase luni, de regulă iarna.

”Stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, ca pacient, uneori i se face foaie de internare, alteori nu. Înainte îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu. Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secţie şi le primeşte de la farmacia spitalului. Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alţi 27-30 de bolnavi, câţi se află internaţi acolo. Cel mai greu e în tura de noapte, când o singură infirmieră trebuie să îşi facă şi treaba de pe sector şi să stea cu el. Acolo sunt probleme cu personalul care este insuficient, în secţie au mai rămas 6 infirmiere din 13 câte erau, iar turele s-au schimbat, de la 8 ore cât erau, acum sunt ture de 12 ore”, au precizat membri ai personalului medical, potrivit Ziarul de Iași.

La început, tatăl doctoriței stătea internat în spital câteva săptămâni. În ultima vreme, însă, a stat în permanență într-o rezervă a unității medicale, fiind atent supravegheat.

Citește și Un pacient român a distrus un spital din Italia. A făcut praf mai multe săli de operaţii, intervenţiile chirurgicale au fost amânate

„S-a constatat că pentru domnul, din 2018, și pentru doamna, din 2019, sunt multe zile de spitalizare care depășesc durata medie de spitalizare din spitalul nostru, care este spital de urgență. Pacientul a avut spitalizări și în clinica de dermatologie, și în clinica de cardiologie, și în terapie intensiva având la acel moment criterii de ATI. Cele mai multe zile de spitale, depășind 100, sunt în clinica dermatologie”, a transmis Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

În prezent, conducerea spitalului face o anchetă pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

Citește și Noi probleme de sănătate pentru Horia Moculescu. Compozitorul a fost internat în spital: „Cu anul nașterii mă confrunt”