Un pacient român a distrus un spital din Italia. A făcut praf mai multe săli de operaţii, intervenţiile chirurgicale au fost amânate

Un român în vârstă de 50 de ani, pacient al Spitalului San Bartolomeo din Sarzana, Italia, a vandalizat patru săli de operaţie, în care a intrat, pe timp de noapte şi a descărcat unele dintre extinctoarele care se aflau în unitatea sanitară.

23 oct. 2022, 16:26
Un pacient român a distrus un spital din Italia. A  făcut praf mai multe săli de operaţii, intervenţiile chirurgicale au fost amânate

Românul în vârstă de 50 de ani s-a prezentat joi seară la spitalul San Bartolomeo, din Sarzana, Italia, reclamând probleme cardiace. Medicii au decis să îl interneze pentru investigaţii suplimentare, însă pe timpul nopţii a ieşit pe fereastra unei băi, a ajuns în zona sălilor de operaţie, unde a descărcat extinctoarele aflate pe holul spitalului.

Cotidianul italian La Nazione, care publică ştirea, scrie că nu se cunosc motivele gestului. Imediat după incident, românul a reuşit să fugă din spital, deşi alarmele s-au declanşat. El a fost găsit în zona centrală a localităţii, ascuns printre maşini, având asupra sa unul dintre extinctoare. Autorităţile italiene l-au dus la spitalul de psihiatrie Sant’Andrea din La Spezia.

Citeşte şi La ce metode disperate recurg românii din străinătate. Un român din Italia care a furat mâncare de 3 euro riscă să intre la închisoare

Pentru că praful din extinctoare a făcut ca echipamentele sanitare din cele patru săli de operaţie să fie inutilizabile temporar, spitalul a fost nevoit să amâne operaţii programate pentru ziua de vineri, fiind necesare curăţarea echipamentelor şi sterilizarea sălilor.

Astfel, au fost amânate pentru perioada de până la 29 octombrie, 12 operaţii oftalmologice. De asemenea, au fost întârziate patru operaţii de urologie şi tot patru intervenţii de chirurgie plastică.

Citeşte şi Românii nu mai merg în Spania sau Italia. În ce țări preferă aceștia să lucreze. „O diferență de 4-5 euro pe oră”