O doctoriţă din Focşani a fost concediată după ce şi-a terorizat colegii din spital

Un medic de la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Focşani a fost concediat după ce a primit mai multe sancţiuni disciplinare şi după ce colegii acestuia au reclamat că au fost agresaţi fizic de cadrul medical.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 13:50
O doctoriţă din Focşani a fost concediată după ce şi-a terorizat colegii din spital

Conducerea Spitalului Judeţean Focşani a decis concedierea medicului Beatrice Bălan, care lucra în secţia de boli infecţioase, din cauza repetatelor scandaluri în care aceasta a fost implicată.

Nicolae Moise a precizat că Beatrice Bălan a primit de-a lungul vremii mai multe sancţiuni, una dintre acestea pentru că ar fi refuzat, în timpul gărzii, să acorde îngrijiri medicale unor bolnavi.

Decizia de a fi concediată a venit însă în urma unor reclamaţii ale colegii şi subordonaţilor din secţie, care susţin că ar fi fost agresaţi fizic de Beatrice Bălan.

„A avut o sancţiune de 10% din salariu pentru abateri disciplinare, apoi a fost scoasă din linia de gardă, pentru că, în timpul gărzii a refuzat să acorde îngrijiri medicale unui număr de patru bolnavi trimişi de UPU. Există şi concluziile comisiei de etică, plus acest scandal, în care este acuzată de agresiune şi de faptul că le obliga pe infirmiere să hrănească câinii vagabonzi cu mâncarea rămasă de la bolnavi„, a declarat, vineri, directorul Spitalului Judeţean Focşani, Nicolae Moise.

CITEŞTE ŞI: Chirurgul acuzat de moartea unui copil din Slatina, pedepsit după doi ani

Medicul Beatrice Bălan a fost chemată în faţa comisiei de etică a spitalului, însă nu s-a prezentat.

De altfel, directorul unităţii medicale spune că aceasta nu a semnat decizia de concediere, astfel că a fost întocmit un proces-verbal, concedierea putând fi contestată în instanţă, în termen de 30 de zile.

„Luând în considerare faptul că salariata a fost convocată în scris să se prezinte la sediul Spitalului Judeţean – Oficiul juridic în vederea efectuării cercetării disciplinare prealabile, aceasta nedând curs convocării şi atrâgând astfel incidenţa art. 251, alin. 3 din Codul Muncii, luând în considerare faptul că salariata a mai fost sancţionată anterior pentru abateri disciplinare asemănătoare, având în vedere agresivitatea deosebită a comportamentului în general al salariatei, aşa cum rezultă din numeroasele referate întocmite la adresa ei de-a lungul timpului, doamna doctor Beatrice Bălan este sancţionată disciplinar cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă începând cu 11 octombrie pentru abateri disciplinare repetate”, se arată în decizia de concediere disciplinară semnată de managerul Nicolae Moise.

Beatrice Bălan a fost implicată în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. Ea a fost concediată şi în urmă cu şase ani, tot din motive de indisciplină, însă atunci judecătorii i-au dat câştig de cauză şi a fost reîncadrată la Spitalul Judeţean Focşani.