O dronă din Ucraina a lovit o mașină cu civili de pe teritoriul Rusiei

Anterior, luni, satul Novaya Tavolzhanka din regiunea Belgorod "a fost supus unor tiruri de mortiere din partea forţelor armate ucrainene".

27 feb. 2024, 05:54
O dronă din Ucraina a lovit o mașină cu civili de pe teritoriul Rusiei

Război în Ucraina. Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite după ce o dronă a lovit o maşină cu civili în satul Pochaevo, în regiunea rusă Belgorod, a declarat luni guvernatorul regional Viaceslav Gladkov, citat de CNN.

Gladkov a dat vina pe forţele armate ucrainene pentru această lovitură. El a precizat într-o postare pe Telegram că persoanele aflate în maşină în momentul loviturii erau muncitori locali din domeniul construcţiilor.

Trei bărbaţi „au murit din cauza rănilor suferite în urma exploziei” care a urmat atacului, iar alte trei persoane au fost spitalizate cu răni provocate de schije, a precizat el.

Anterior, luni, satul Novaya Tavolzhanka din regiunea Belgorod „a fost supus unor tiruri de mortiere din partea forţelor armate ucrainene”, a declarat Gladkov.

Ca urmare, doi copii în vârstă de 10 şi 11 ani au fost răniţi şi transportaţi la spitalul local, potrivit lui Gladkov.

Analist militar, despre posibilitatea intrării României într-un război de amploare: „Pentru aşa ceva nu suntem pregătiţi sub nicio formă”
CNN precizează că nu poate verifica în mod independent victimele.

Volodimir Zelenski, la summit-ul special de la Paris: Tot ceea ce facem împreună pentru a ne apăra împotriva agresiunii ruseşti adaugă o securitate reală naţiunilor noastre pentru decenii de acum încolo

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a participat la reuniunea specială de la Paris, dedicată războiului din Ucraina, el afirmând că tot ceea ce facem împreună pentru a ne apăra împotriva agresiunii ruseşti adaugă o securitate reală naţiunilor noastre pentru decenii de acum încolo, pentru că fiecare dintre pierderile Rusiei şi fiecare dintre înfrângerile Rusiei învaţă Rusia şi orice alt inamic al Europei şi al lumii libere în general că agresiunea nu dă şi nu poate da rezultate.

”Astăzi, am participat la un summit special la Paris, un summit al liderilor convocat de domnul preşedinte al Franţei. Subiectul principal a fost tot ceea ce ne întăreşte în Europa, rezilienţa şi capacităţile noastre. Bineînţeles, arsenalele noastre, capacitatea noastră de a produce arme, furnizarea de arme către Ucraina şi continuitatea sprijinului”, a transmis Volodimir Zelenski într-o postare pe Facebook.

Numărul victimelor războiului din Gaza, după aproape cinci luni, egal cu cel din Ucraina, după doi ani

”Tot ceea ce facem împreună pentru a ne apăra împotriva agresiunii ruseşti adaugă o securitate reală naţiunilor noastre pentru decenii de acum încolo. Pentru că fiecare dintre pierderile Rusiei şi fiecare dintre înfrângerile Rusiei învaţă Rusia şi orice alt inamic al Europei şi al lumii libere în general că agresiunea nu dă şi nu poate da rezultate. Cooperarea şi determinarea sunt cele două răspunsuri pe care toată lumea ar trebui să le dea la întrebarea de a pune capăt războiului şi de a aduce pacea mai aproape”, mai spune liderul din Ucraina.

”Mulţumim tuturor celor care lucrează pentru Ucraina în acest fel! Mulţumesc tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Glorie Ucrainei!”, spune Zelenski în final.