O educatoare din Tăşnad a fost acuzată de rasism după ce a i-a spus unei fetiţe de 5 ani că e ţigancă VIDEO

O educatoare din Tășnad a fost acuzată de rasism de părinţii unei fetiţe de 5 ani. Potrivit mamei fetiței, aceasta ar fi fost făcută "țigancă" în momentul în care ar fi fost întrebată cum o cheamă.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 12:04
O educatoare din Tăşnad a fost acuzată de rasism după ce a i-a spus unei fetiţe de 5 ani că e ţigancă VIDEO

Potrivit presei locale PresaSM.ro, fetița apare și într-un videoclip pe YouTube, în care povestește ce i s-a întâmplat la grădiniță: „Cum te cheamă?! Eu am spus Maya. Și mai cum?! Și am vrut să spun că mă cheamă Maya. Și a spus că: Nu, nu, este țigancă. Dar eu nu sunt țigancă, sunt o fetiță”.

Citeşte şi: Fetiţă de cinci ani, bătută şi maltratată de mamă. Femeia a fost reţinută

Primarul Tășnadului, Grieb Csaba Francisc, a chemat la mediere părinții, directoarea grădiniței și educatoarea, iar în limita atribuțiilor sale a solicitat și obținut – la cererea părinților – mutarea minorei într-o altă grupă, scrie PresaSM.ro. 

Citeşte şi: Bebeluş abandonat după naştere în toaleta unei benzinării din Satu Mare. Poliţiştii o caută pe mama fetiţei

„Vreau să vă împărtășesc pățania mea de fapt a copilului meu din prima zi de grădiniță. Nu pot să cred că în 2020 e posibil să fim discriminati în așa hal. Am fost nevoită să îmi duc fetița la Tășnad la grădiniță, pentru că nu știu din ce motive grupa de la Cig a fost desființată (poate ne spune doamna directoare). A fost repartizată la grupa doamnei F. MARIA. În prima zi de grădiniță aceasta și -a permis să îmi jignească fetița spunându-i că e țigancă, discreditând-o în fața celorlalți copii. Am sesizat incidentul doamnei directoare care nu a luat nicio atitudine (probabil relația cu doamna educatoare este motivul). Am fost nevoită să mă adresez domnului primar Grieb care a luat măsuri imediat. Ca să înțelegeți, am să vă postez discuția cu fiica mea. Copiii nu mint niciodată! Orice părinte și-ar apăra copilul. Cu atât mai mult când este vorba despre discriminare rasială. O să cer și părerea conducerii Inspectoratului Școlar județean Satu Mare”, a declarat mama pentru PresaSM.