O elevă de 16 ani a fost găsită inconștientă în toaleta liceului, după ce ar fi consumat substanțe interzise

O elevă în vârstă de 16 ani din Galați a intrat în comă, după ce a fost găsită în stare de inconștiență în toaleta liceului. Aceasta ar fi consumat substanțe interzise.

16 dec. 2022, 21:29
O elevă de 16 ani a fost găsită inconștientă în toaleta liceului, după ce ar fi consumat substanțe interzise
O elevă de 16 ani a intrat în comă după ce ar fi consumat substanțe interzise

În dimineața de vineri, o elevă de 16 ani de la Liceul de Industrie Alimentară din Galați a fost găsită în stare de incontiență și cu convulsii, în toaleta școlii. Angajații Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit la fața locului, adolescenta fiind ulterior transportată în stare gravă la Spitalul Județean Galați, potrivit realitatea.net.

Citește și: Detalii teribile despre românul condamnat la moarte în Malaezia. Soarta nemiloasă a lui Ionuț Gologan, prins cu droguri pe aeroport. „Băiatul meu a rămas fără dinți, e piele și os”

Medicii de aici au decis să o transfere la un spital din Capitală. Tânăra elevă a intrat în comă, în acest moment fiind intubată și ventilată mecanic.

Tânăra ar fi consumat o substanță periculoasă, Poliția urmând să stabilească circumstanțele producerii incidentului. Conform IPJ Galați, ofițerii antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați au început o anchetă în acest caz și a fost deschis un dosar penal pentru operațiuni interzise cu substanțe psihoactive.

Citește și: Copii de 12 ani, internaţi din cauza supradozelor de droguri. Medicii atrag atenţa că a crescut numărul tentativelor de sinucidere, tendinţele sunt foarte îngrijorătoare

Ulterior, medicii i-au făcut teste de depistare a drogurilor, dar rezultatele au ieșit negative. Fata a suferit o hemoragie la nivel cerebral.

„În urma investigațiilor imagistice s-a decelat faptul că există o cantitate mare de sânge la nivel ventricular. Teste toxicologice efectuate în serviciul de primire urgențe au fost negative. Se exclude consumul de droguri pentru drogurile pentru care există teste și pe care noi le putem efectua. Se fac teste pentru drogurile cele mai cunoscute, canabis, cocaină, marijuana, heroină. Pentru aceste droguri de tip spice, pentru care nu prea există teste în momentul de față, deoarece combinația dintre amestecurile ce există în ele este schimbată în permanență și atunci trebuie făcute investigații mai amănunțite”, a declarat dr. Iuliana Moraru, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Galați.