Detalii teribile despre românul condamnat la moarte în Malaezia. Soarta nemiloasă a lui Ionuț Gologan, prins cu droguri pe aeroport. „Băiatul meu a rămas fără dinți, e piele și os”

Vă mai aduceți aminte de Ionuț Gologan? E tânărul care a fost prins pe aeroportul din Kuala Lumpur cu 1,5 kilograme de metamfetamină și a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de bici, în Malaezia.

16 dec. 2022, 12:05
Detalii teribile despre românul condamnat la moarte în Malaezia. Soarta nemiloasă a lui Ionuț Gologan, prins cu droguri pe aeroport. „Băiatul meu a rămas fără dinți, e piele și os”

Ionuț Alexandru Gologan, originar din Prahova, lucra ca șofer part-time pentru o firmă de transport din Germania. Activitatea cu droguri i-a dat complet viața peste cap, căci în 2012 a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru trafic de droguri.

Ani de zile au încercat autoritățile române să-l aducă pe Ionuț Gologan în țară pentru a fi rejudecat și să execute pedeapsa într-o închisoare de la noi.

Povestea de viață a lui Ionuț e foarte tristă. Acesta a fost crescut doar de tată, căci mama l-a abandonat la naștere. Nu au avut niciodată o situație financiară prea bună și tocmai din acest motiv a ajuns să își dorească să facă bani cu orice preț. Din păcate, nu a luat în calcul riscurile uriașe.

Tânărul a fost condamnat la moarte prin spânzurare de Curtea Federală de Justiție din Malaezia, în 2016. Legea de acolo pedepsește traficul de droguri cu moartea. Ionuț a executat nouă ani de temniță grea acolo, iar tatăl lui, Dumitru Gologan, spune că a rămas fără dinți în gură. „A fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os și nimeni nu-l mai recunoaște”. Condițiile imane la care a fost supus timp de nouă ani nu l-au lăsat să vadă lumina zilei decât prin zăbrelele închisorii.

Citește și Anunţ de ultimă oră despre Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. S-a decis, acum nu mai poate decât să aştepte!

În 2018, guvernul din Malaysia a decis abolirea pedepsei automate cu moartea pentru traficanții de droguri. Iar condamnarea a fost preschimbată în 20 de ani de închisoare.

Tatăl lui Ionuț Gologan: „E singurul meu copil. E foarte greu. A fost bătut și chinuit, e piele și os, nimeni nu-l mai recunoaște”

Tatăl lui Ionuț spune că toată viața i-a fost distrusă, că arată îngrozitor și că nu-i mai recunoaște nici măcar vocea. În opinia sa, fiul lui a greșit, dar merită să primească o a doua șansă.

Citește și Lovitură pentru Putin, Zelenski ar putea lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei. SUA a decis să livreze sisteme de rachete Patriot către Ucraina

„E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări. Copilul meu a fost folosit. Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui? Nici nu mai contează. Măcar știm că nu-i vor pune ștreangul de gât”, spune Dumitru Gologan.