O elevă de clasa a VI-a a deschis focul la şcoală şi a rănit trei persoane. Fata a fost dezarmată de o profesoară

O elevă de clasa a şasea a deschis focul într-un colegiu din Idaho, în vestul Statelor Unite, şi a rănit uşor trei persoane - doi elevi şi un angajat -, înainte să fie dezarmată de către o profesoară, au anunţat autorităţile locale.

07 mai 2021, 11:21
O elevă de clasa a VI-a a deschis focul la şcoală şi a rănit trei persoane. Fata a fost dezarmată de o profesoară

Atacatoarea, o elevă la acest colegiu din orăşelul Rigby, a fost arestată de poliţie, care nu i-a dezvăluit nici identitatea şi nici vârsta. Presa americană scrie că ea ar avea 11-12 ani.

O elevă de clasa a şasea a luat o armă de mână într-un rucsac (joi), către ora (locală) 9.08 (18.18, ora României). Ea a tras mai multe gloanţe înăuntrul instituţiei şi a rănit trei persoane.. Două dintre ele sunt elevi, iar una este un angajat al instituţiei”, a anunţat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Jefferson, Steve Anderson, citat de Daily Mail.

El a subliniat că rănile erau uşoare şi că viaţa celor trei victime, transportate la spital, nu era în joc. ”În timpul atacului, o profesoară a dezermat eleva şi a ţinut-o până când au arestat-o forţele de ordine”, a precizat şeriful Anderson, fără să poată spune motivaţiile atacului armat al acestui copil. Atacul a început în sala de la intrarea în colegiu şi au continuat afară, a precizat el.

Citeşte şi Atac armat în SUA: Mai multe persoane împușcate într-un magazin din Texas. O persoană a murit

Atacurile armate, un flagel recurent în Statele Unite, relansează cu regularitate o dezbatere despre proferarea armelor de foc în ţară, însă fără să aibă loc progrese concrete.

Mulţi americani sunt foarte ataşaţi de armele lor de foc şi s-au precipitat să cumpere arme de foc de la începutul pandemiei covid-19, dar şi la marile manifestaţii antirasiste din primăvara lui 2020 şi la tensiunile electorale din toamnă.

Anul trecut, peste 43.000 de oameni au fost ucişi în Statele Unite cu arme de foc, incluisv sinucideri, potrivit site-ului Gun Violence Archive.

Citeşte şi Atac armat în SUA. Un soldat a început să-și împuște colegii, la o bază militară. Doi bărbaţi au murit


loading...
Partenerii noștri