O elevă din Bihor, notată iniţial cu 2.80 la Evaluarea Naţională, a primit 8.70 după contestaţii. Cîmpeanu: „Este dramatic”

Absolvenţii de gimnaziu care au depus contestaţii cu examenul de Evaluare Naţională 2022 au aflat joi noile note. Au fost înregistrate 21.854 de contestații. În cazul a 13.757 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 5.906 de lucrări notele au fost modificate prin scădere, a anunţat Ministerul Educaţiei. Cea mai mare diferență de note după contestații a fost în cazul unei eleve din Bihor.

30 iun. 2022, 14:46
O elevă din Bihor, notată iniţial cu 2.80 la Evaluarea Naţională, a primit 8.70 după contestaţii. Cîmpeanu: „Este dramatic”

O elevă al Școlii Gimnaziale Hidișelu de Sus, din Județul Bihor, notată cu 2.80 la proba de Limba și literatura română la Evaluarea Națională 2022, a primit, în urma unei contestaţii, nota 8.70. O diferenţă enormă de aproape 6 puncte.

„Fetița a fost puțin speriată când a văzut nota, dar a primit consiliere. Noi am văzut nota la centrul de la Sânmartin, dar fiind cu cod nu știam despre cine este vorba. Fetița a ținut permanent legătura cu doamna dirigintă, noi știam că nu poate să aibă 2,80. Noi am discutat cu fetița când a ieșit din sală, era una dintre elevele bune. Am încercat să o liniștim , i-am explicat că nu există altă variantă decât să contestăm. A fost o săptămână de așteptare…  A greși e omenește, dar aceste situații trebuie bine gestionate cu copiii”, a declarat directorul Școlii din Hidiselu de Sus , profesorul Elena Moza, potrivit bihon.ro.

Citeşte şi: Nota unui elev din Prahova la Evaluarea Națională 2022 a crescut de la 5,50 la 9,25 după contestaţii. Gafă şi în Bihor. Reacţia ministrului Educaţiei

Ministrul Educației a spus despre acest caz că este cea mai mare diferență înregistrată în acest an la Evaluare Naţională.

„Sunt situaţii de genul celor ale elevului din Bihor cu diferenţă de 5,9 puncte. Aceasta a fost cea mai mare diferenţă de la 2,80 la 8,70. Greşeala a fost la nivelul transcrierii notelor în borderou şi este încă un motiv pentru evaluarea digitalizată când profesorii completează direct în fişierul informatic notele acordate”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Rezultate finale la Evaluarea Națională 2022 – edu.ro. Mai multe medii de 10 după contestaţii. Ponderea elevilor cu medii peste 5 a crescut la 82,4%

„În momentul în care te pui în postura elevului care știe că a făcut de 8,70 și vede rezultatul 2,80 este dramatic, de aceea suntem datori să facem tot posibilul pentru a evita astfel de situații”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.