O explozie uriașă a avut loc la o centrală hidroelectrică din Italia. 10 oameni sunt grav răniți, iar alți 7, dispăruți

O explozie a avut loc marți la o centrală hidroelectrică din Bargi. 10 oameni au arsuri, dintre care cel puțin 4 ar fi în stare gravă.

09 apr. 2024, 19:41
O explozie uriașă a avut loc la o centrală hidroelectrică din Italia. 10 oameni sunt grav răniți, iar alți 7, dispăruți

O hidrocentrală deținută de Enel SpA în nordul Italiei a fost lovită de o explozie soldată cu cel puțin 7 persoane dispărute și alte 10 rănite, potrivit presei italiene. Explozia a avut loc în jurul orei 15.00 (ora 17.00 ora României).

Enel a confirmat că în prima parte a după-amiezii de marți un incendiu a afectat un transformator de la centrala hidroelectrică din Bargi, în provincia Bologna, fără a oferi mai multe detalii. Explozia s-a produs la un generator conectat la o turbină.

Trei elicoptere de la Bologna și Modena s-au ridicat în aer pentru a ajunge rapid și a acorda primul ajutor. Aproximativ 70 de pompieri s-au deplasat la fața locului.

Citește și: Vladimir Putin, noi amenințări după aderarea Finlandei la NATO: „Noi nu aveam trupe acolo, acum vom avea”

Primarul orașului Camugnano, aflat în apropiere, a declarat că  incendiul ar izbucnit în timpul lucrărilor de întreținere. Marco Masinara a adăugat că salvatorii întâmpină dificultăți, conform BBC.
„Este un accident grav. Diverși angajați se aflau înăuntru și mai mulți sunt încă acolo”.

Citește și: Conflictul de coșmar dintre Israel și Hamas ar putea escalada! Netanyahu anunță ofensiva, dar SUA se opun unei invazii