O fabrică de maşini electrice din China a devenit cel mai mare producător de măşti medicale din lume

Un producător de maşini electrice din China, susţinut de Warren Buffett, a declarat că este acum cel mai mare producător de măşti din lume, după ce a început producţia în urmă cu mai puţin de o lună pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, scrie Bloomberg, citat de Adevarul.ro.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 14:56
O fabrică de maşini electrice din China a devenit cel mai mare producător de măşti medicale din lume

BYD Company a transmis că poate face 5 milioane de măşti pe zi şi îşi extinde în continuare capacitatea. Fondatorul Wang Chuanfu a condus o echipă de 3.000 de ingineri care au construit linii de producţie de la zero folosind 90% componente interne. BYD nu a specificat ce tip de măşti face. Cererea de măşti şi dezinfectant pentru mâini a izbucnit pe măsură ce virusul s-a răspândit, creând penurie şi determinând companiile industriale să modifice şi să construiască noi linii de producţie.

China, cel mai mare producător de măşti din lume, a sporit fabricaţia la 54,8 milioane de unităţi pe zi, pe 22 februarie, de aproximativ 2,8 ori mai mult decât la 1 februarie, potrivit Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă. Nu este clar cum se compară producţia BYD cu cea a altor producători din industrie. De exemplu, compania americană 3M Company a spus că creşte producţia şi că face milioane de măşti pe lună, dar nu a oferit o cifră specifică.

Wang, care a fondat BYD ca producător de baterii pentru telefoane mobile în 1995, a construit o afacere diversificată, care se întinde de la maşini electrice, baterii pentru vehicule electrice, monorail şi dezvoltarea semiconductoarelor până la consumabile de protecţie, cum ar fi măştile de faţă şi dezinfectanţi. Guangzhou Automobile Group Co., gigantul petrolier Sinopec şi asamblatorul iPhone Foxconn sunt printre cei care acum produc măşti. Trecerea rapidă de la un produs la altul subliniază puterea Chinei ca centru de producţie şi subliniază urgenţa cu care companiile încearcă să oprească virusul mortal să paralizeze operaţiunile.

Citeşte şi: UE, disperată să-i ţină pe migranţi departe de Europa. Oferă 2.000 de euro de om, numai ca aceştia să se întoarcă acasă