O faimoasă actriţă de la Nollywood a fost răpusă de cancer. A apărut în peste 50 de filme

Doris Chima, o cunoscută actriță de la Nollywood, care a apărut în peste 50 de filme a fost răpusă de cancer la sân. Ea și-a început cariera în anul 1994 și a apărut în peste 50 de filme.

18 aug. 2021, 16:55
O faimoasă actriţă de la Nollywood a fost răpusă de cancer. A apărut în peste 50 de filme

Doris Chima avea 63 de ani şi a murit duminică în casa fiicei sale. „Suferea de cancer de sân de mai bine de șase ani. Unul dintre sânii ei a fost afectat, iar de atunci a trecut de la o complicație la alta”, a declarat Emeka Rising, şefa Sindicatului Actorilor din Nigeria. Actrița a lucrat la Nollywood, în industria cinematografică nigeriană de mai bine de 18 ani.

Cea mai recentă apariție a actriței a fost în filmul „My Neighbor’s Hot Wife”, care s-a filmat în ianuarie 2020. Aceasta a apărut și în câteva episoade din „Tinsel”, în 2019. Totuși, cele mai cunoscute roluri ale ei au fost în „Critical Condition 1” și „Critical Condition 2”, care au apărut în 2008. A fost, de asemenea, un acttor cheie în faimoasa piesă de teatru „Nana din Delta Nigerului”, potrivit allafrica.com.

Citeşte şi Actriţă moartă de Covid, la 34 de ani. Şocant, soţul a părăsit-o când ea se afla pe patul de spital

Nollywood este un termen care se referă la industria cinematografică nigeriană, apărut la începutul anilor 2000, după un articol din The New York Times. Datorită istoriei înțelesurilor și contextelor în evoluție, nu există o definiție clară sau convenită pentru termen, ceea ce l-a făcut subiectul mai multor controverse.

Citeşte şi Actriţă de 22 de ani, moartă în condiţii tragice. Se angajase într-o fabrică pentru a-şi întreţine familia