O familie cu şase copii strigă după ajutor: „Nu avem mâncare, suntem disperaţi”. Tatăl, unic întreţinător, a rămas fără loc de muncă

O familie cu şase copii din localitatea Sânmihaiu Român, judeţul Timiş, îşi duce zilele într-o locuinţă socială. Tatăl era singurul întreţinător al familiei, dar în contextul crizei generate de coronavirus, acesta şi-a pierdut locul de muncă. Familia lansează un apel disperat pentru a fi ajutată.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 07:48
O familie cu şase copii strigă după ajutor: „Nu avem mâncare, suntem disperaţi”. Tatăl, unic întreţinător, a rămas fără loc de muncă

Familia a solicitat ajutor la Asociaţia Acasă în Banat: „Bună ziua, soţul a rămas fără lucru, nu mai avem bani, nu mai avem mâncare, suntem disperaţi!”, este semnalul familiei din Sânmihaiu Român. Cei doi soţi au şase copii, cinci băieţi şi o fată, toţi minori. Cel mai mic dintre copii are 3 ani, iar cel mai mare 17 ani, potrivit expressdebanat.ro

În condiţiile în care aceştia nu mai au mijloacele necesare pentru a-şi procura mâncare, e lesne de înţeles că nu-şi mai pot achita nici utilităţile. Spre exemplu, suma pe care o datorează la curent este de 480 de lei.

Asociaţia Acasă în Banat i-a ajutat cu alimente şi lucruri de bază pentru copii, însă nevoile sunt mari şi în scurt timp pot rămâne şi fără curent electric. Cei care doresc să întindă o mână de ajutor pot contacta Asociaţia Acasă în Banat sau pot lua legătura direct cu mama copiilor, Ana Maria Vieru, la numărul de telefon 0743206943.

Multe alte familii din Banat îşi duc zilele de azi pe mâine

Aceasta nu este singura familie din Banat care a ajuns să trăiască la limita subzisenţei. Foarte multe persoane au fost afectate de criza provocată de epidemia de COVID-19, se află în şomaj, le-au scăzut veniturile sau nu au pe nimeni care să le dea o mână de ajutor. 

100.000 de persoane vor primi AJUTOR de la Guvern! Cine sunt românii care vor beneficia de acest lucru

Pentru a veni în ajutorul acestora, Asociaţia Acasă în Banat demarează o campanie de susţinere a familiilor defavorizate, aflate într-o situaţie extrem de dificilă în această perioadă. Astfel, numeroase familii aflate în pragul sărăciei din mediul rural din judeţele Timiş şi Caraş-Severin vor primi pachete cu alimente neperisabile, legume, fructe şi produse de igienă. În limita posibilităţilor, Asociaţia va încerca să ofere familiilor şi măşti de protecţie: „Am primit foarte multe semnale că în zona rurală sunt foarte multe familii care au ajuns în situaţii extreme, fără venituri sau cu venituri mult reduse. De asemenea, sunt bătrâni care nu se mai descurcă în perioada asta şi au ajuns la limita sărăciei. Aşadar, am decis să intervenim, să dăm o mână de ajutor acestor familii”, a declarat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei Acasă în Banat, potrivit expressdebanat.ro.

Campania este susţinută de Fundaţia Comunitară Timişoara şi Alergotura, prin fondul „Solidari în faţa COVID-19”.

Persoanele fizice pot ajuta prin donarea de alimente neperisabile ambalate. Persoanele juridice pot face sponsorizări constând în alimente aflate în termen de valabilitate. Toate donaţiile se vor face cu respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare socială. Asociația Acasă în Banat poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email [email protected].

De asemenea, puteţi face donaţii în contul Asociaţiei Acasă în Banat, menţionând numele campaniei: „Dar din dar”.

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22